Belföld

A magyarok nagy része már unja a maszkot

Egyre kisebb lelkesedéssel viselnek maszkot az utasok a fővárosi közösségi közlekedés járművein, így a maszkviselési arány már csak 60-90% közötti Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke szerint.

 

 

 
 

Naszályit a Népszava kereste meg az üggyel kapcsolatban, aki arra mutatott rá, hogy ott nagyobb a hajlandóság a szabálykövetésre, ahol már az utazás megkezdése előtt ellenőrökkel találkoznak az utasok, mint például a metrón, vagy az első ajtós felszállás esetén.

Hasonló a helyzet az agglomerációs Volánbuszokon, ahol az első ajtós felszállás miatt gyakorlatilag mindenki hordja a maszkot. A budapesti villamosokon viszont ez szinte ellenőrizhetetlen: az előírás betartása teljesen az utasokra van bízva – írja a Portfolio.

Mint kiderült, azért is nehéz a számonkérés, mivel a járművezetőknek legfeljebb 20 százaléka visel maszkot, holott a rendelet rájuk is vonatkozik. aszályi Gábor ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a maszkok többségét úgy hordják, hogy valójában semmit se ér. Az utasoknak kilóg alóla az orruk, vagy akár teljesen az áll alá tolva viselik.

 

 

 

 

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?