Érdekes

A CIA titkai: miért kell az újoncoknak egy napot egy különös múzeumban tölteniük?

Sok furcsaságot árultak már el eddig is magukról. Kiderült, hogy miért alkalmaztak egy őrült tudóst, vagy ki látogathatja a cég kávézóját.

 

 

 

A titkosszolgálatok minden ország egyik legfontosabb szervezetét jelentik, hiszen ezek fő feladata az állam elleni titkos hadműveletek és terrorcselekmények elhárítása, vagy saját akciók kivitelezése.

Feladatuk országonként eltérő, hiszen például a terrorista támadásokkal kevésbé sújtott területeknél erre sokkal kisebb hangsúly kerül. Persze egy titkosszolgálat esetében minél többet tudunk a működéséről, annál rosszabbnak hihetjük, de ez nem feltétlen igaz.

A CIA pont egy olyan szervezet, amelyről meglepően sokat tudunk. Valószínűleg ez nem véletlenül van így. Ugyanis egyrészt a legtöbb esetben azokról tudunk velük kapcsolatban, amiről szeretnék, hogy tudjunk, másrészt remek taktika lehet egy-két információs morzsa elhintése is, hogy ezzel sok embert megakadályozzanak a további kutakodásban.

Mikor kértek segítséget a maffiától? Miért volt érdekes egy őrült tudós?

Mit lehet tudni a cég kávézójáról, vagy a CIA ügynökökről? Milyen a nyílt információ, vagy a kötött megfigyelés? Kinek felel a CIA?

VIDEÓ: A CIA titkai, amiket mindig is tudni akartál

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?