Életmód, Érdekes

21 izgalmas tény azoknak, akiket rég ért már valódi meglepetés

Belefásultál a monoton hétköznapokba? Szeretnél látni végre valamit, ami lenyűgöz? Akkor a lehető legjobb helyen jársz, az alábbi listán ugyanis 21 olyan izgalmas és meglepő tényt gyűjtöttünk most össze, melyektől még a sokat látott emberek szeme is garantáltan nagyra kerekedik majd. Gondoltad volna például, hogy egy ananász képes ,,megenni” egy embert? Hát azt, hogy Izland az egyetlen olyan ország a Földön, ahol nem élnek szúnyogok? Nem?! Akkor az alábbi lista számodra is tartogat újdonságokat…🧐

 

 

 

1 Senki sem tudja, hogy ki nevezte el a bolygónkat Földnek.
2 Az esővíz B12-vitamint tartalmaz.
3 Írország (ha szigorúan vesszük) valójában északabbra fekszik, mint Észak-Írország.


4 Az 1994-es nagy Los Angeles-i áramszünet idején a hatóságok több tucat telefonhívást kaptak a lakosoktól egy ,,rejtélyes égi jelenségről”. Ez a \’jelenség\’ nem volt más, mint a Tejút.
5 A mangó fogyasztása felerősíti, meghosszabbítja a marihuana hatását.
6 Egy ember életmódja nagyban függ az IQ-jától.

A stockholmi Karolinska Intézet kutatócsoportja egy tanulmányban kimutatta, hogy az emberek életútját és az életben meghozott döntéseit nagyban befolyásolja az intelligenciaszintjük. Különösen igaz ez a férfiak alkoholfogyasztására, melynél egyértelműen kimutatható, hogy az alacsony IQ-val rendelkező férfiak sokkal több alkoholt fogyasztanak, mint a magas IQ-val rendelkező társaik.

7 Egy esetleges III. világháború kitörése esetén (a mai haditechnikával) a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a háború során az emberiség 80%-a életét vesztené, míg a maradék 20% az elkövetkezendő években hunyna el a sugárszennyezés következtében.


8. 2012-ben a világon összesen mintegy 1735 milliárd dollárt költöttek hadiköltségekre, míg a globális szegénység felszámolásához csak 135 milliárd dollárra lett volna szükség.
9 Norvégiában a diákok ingyenesen tanulhatnak az állami egyetemeken. Nem, nemcsak a norvég diákok, a világ összes országának diákja.
10 Az agyunk valójában átver minket amikor tükörbe nézünk, melynek eredményeképpen átlagosan ötször vonzóbbnak látjuk magunkat, mint amilyenek valójában vagyunk.
11 A liftekben helyezett tükrök valójában egy pszichológiai trükk részét képezik. Az emberek ugyanis szeretik nézegetni magukat benne, így pedig könnyebben elviselik a zárt, szűkös helyet az utazás során.
12 Ha egy ananászt tennénk a szánkba és hosszú ideig otthagynánk, az ananász szépen lassan elkezdene megenni bennünket. Nem vicc. Az ananász ugyanis bromelánt tartalmaz, egy olyan enzim-keveréket, amely konkrétan proteint “fogyaszt”.
13 Nepálban minden évben egy Kukur Tihar nevű fesztivált tartanak a kutyáknak, hogy így köszönjék meg nekik az emberek iránti hűségüket és barátságukat.
14 Egy Chicagói férfi vett egy autót az ex-barátnője nevére, majd leparkolt vele a városi repülőtér parkolójában. Az autóra összesen 678 parkolóbírságot szabtak ki, összesen több, mint 27 millió forint értékben, melyet az ex-barátnőnek kellett kifizetnie.
15 Tanulmányok kimutatták, hogy minél többet költ egy házaspár az eljegyzési gyűrűre, annál nagyobb a valószínűsége, hogy később elválnak.
16 Izland az egyetlen olyan ország a Földön, ahol nem élnek szúnyogok.
17 Afrikában ezekben a pillanatokban is egy új óceán van kialakulóban, a most még ,,csak” 56 kilométeres repedést ugyanis egyszer elárasztja majd a víz.
18 Tanulmányok kimutatták, hogy sokkal boldogabb lehet az életünk, ha a megkeresett pénzünket nem anyagi javakra, hanem élményekre költjük.

 

 

 

 

 

19 Egy átlagos nő kétszer annyi ruhát visz magával nyaralni, mint amennyire szüksége van. Egy 2000 nőt megvizsgáló tanulmány során kiderítették, hogy egy egyhetes nyaraláshoz átlagosan 34 ruhára van szüksége egy nőnek, azonban mégis 60-at visz magával „a biztonság kedvéért”.
20 A talpunk mérete pontosan akkora, mint a csuklónk és a könyökünk között található távolság.
21 Egy sakkjátszma akár két lépésből is megnyerhető. Ennek a mozdulatnak neve is van, úgy hívják: ,,bolondmatt”.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?