Hírek, Külföld

Kim Dzsongun szerint „ragyogó siker”, hogy Észak-Koreába nem jutott be a koronavírus

Az észak-koreai Közegészségügyi Minisztérium közlése szerint eddig 922 embert teszteltek az országban, de egy fertőzöttet sem találtak.

 

 

 




 

„Ragyogó sikernek” nyilvánította Kim Dzsongun azt, ahogyan országa kezelte a koronavírus-helyzetet, írja az észa-koreai hírügynökség jelentése alapján az Evening Standard.

A diktátor csütörtökön bejelentette, hogy a kormány „teljes mértékben megakadályozta a rosszindulatú vírus bejutását az országba, és fenntartotta a járványmentes helyzetet.”

A Koreai Munkapárt ülésén azt is elmondta, hogy az ország koronavírus felett aratott győzelmét „a párt központi bizottságának messzire látó vezetése érte el.”

Hozzátette: értékelni kell az ilyen hatalmas sikereket, de nem szabad abbahagyni a járvány-ellenes munkát, amivel megőrizhetik az emberek és az állam biztonságát.

Az észak-koreai vezető győzelmi bejelentése előtti időszakban az ország lezárta határait, ezrek kerültek karanténba, miközben folyamatosan azt kommunikálták, hogy a vírus nem jutott be az országba. Azóta már újra megnyitottak az iskolák országszerte, de betiltották a nyilvános eseményeket, az embereket pedig maszkviselésre kötelezték, jelentette az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

 

KAPCSOLÓDÓ:


 

 

Az észak-koreai Közegészségügyi Minisztérium eddig 922 koronavírus-tesztet ismert el, de minden esetben negatív lett az eredmény. Rajtuk kívül több száz ember került karanténba, ők elsősorban az ország szárazföldi határain és a kikötőkben dolgoznak rakománykezelőként.

Phenjan még februárban kidolgozta a „nemzeti felkészültségi és reagálási tervet” a WHO ajánlásai alapján. Ebben többek között minden orvosnak 130 háztartás felügyelete jutott. Létrehoztak 235 gyorsreagálású csoportot, melyeknek a gyanús esetek kivizsgálása volt a feladata. A világszervezet 1000 koronavírus-tesztet és 2900 egyéni védőfelszerelést biztosított a 25 millió lakosú országnak. Dél-Koreától 10 millió dollár értékű segélyt kaptak az ENSZ Élelmezési Világprogramján keresztül.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?