Életmód, Érdekes, Külföld

12 érdekes tény olyan országokról, amikben úgy élnek, ahogy mi el sem tudjuk képzelni

A külföldieket gyakran összezavarja a lángosunk vagy a kürtöskalácsunk, ahogy az a hagyomány is meglepetésként szokta érni őket, hogy a menyasszonytáncért pénzt adnak Magyarországon az emberek. Hiába, minden országnak vannak olyan sajátos hagyományai, ami miatt egy kicsit furcsa szemmel tekint rájuk a világ többi országa.

 

 

 

12 Németországban az esküvő előestéjén a vendégek összegyűlnek a menyasszony házában, hogy összetörjék az edényeit.

4fd1645eeba690a25705b0e05a

Úgy gondolják, hogy ez a hagyomány segít, hogy sikeres legyen a házasság, mert „a szilánkok szerencsét hoznak”.

11 Az Egyesült Arab Emírségeknek is megvan a maga „Csillag születik”-je: egy tévéshow, ahol költők versenyeznek egymással. A fődíj 1,3 millió dollár.

Million\’s Poet egy tévés tehetségkutató a legtehetségesebb arab költők számára. Ez az ország legnépszerűbb tévéműsora is egyben: történelmi, 18 milliós nézettség övezte. A zsűri egyaránt elemzi a versenyzők szövegét és a művészi képességeit. Az első 5 helyezett 272 ezer és 1,3 millió dollár közötti nyereményben részesül.

10 A Himba törzsben azt a napot tekintik az emberek születésnapjának, amikor a nők úgy döntenek, hogy teherbe esnek.



9 Indiában feleségül lehet venni egy fát.

f8a98e5b2ea7c8d3027aa43d90

Indiában nagy jelentőséget tulajdonítanak az asztrológiának: úgy gondolják, hogy ha a gyermek szerencsétlen napon vagy órában születik, akkor az a házastársa korai halálát okozhatja a jövőben, ezért ennek „kivédése” érdekében a férfiak sokszor először egy fával házasodnak össze, majd tőlük elválva aztán az igazi feleségükkel.

8 Télen a hollandok tömegesen merülnek a jeges vízbe.

Az eseményen több ezer fiatal és idős ember vesz részt, maga a hagyomány pedig már több mint 100 éves.

7 Gambiában az emberek üveggolyókkal szavaznak.

2f56fd5ea78fdc700e183149b0

Az országban olyan nagy az írástudatlanság, hogy a szavazás a következőképpen zajlik: a választók üveggolyókat dobnak a különböző színű fém dobozokba, amik a jelölteket szimbolizálják. Az üveggolyó hangja karantálja, hogy egy szavazó csak egyszer szavazhasson. A szavazás után a választóknak letörölhetetlen tintába mártják az ujját, ezzel megelőzve, hogy ne szavazhassanak még egyszer.

6 A newari lányok egy gyümölcshöz mennek feleségül.

A nepáli Katmandu-völgy őshonos lakóinak, a newariknak van egy hagyománya, miszerint a kislányokat gyümölcsökhöz adják hozzá, ami egyébként az egyik hindu Istenség szimbóluma. Ezt azért teszik, hogy ha a lány igazi férje később meghal, akkor se legyen özvegy, mivel már van egy első, halhatatlan „férje”.

5 Észak-Skóciában szokás „megfürdetni” a menyasszonyt és a vőlegényt.

4f9c4a5a2dbbd6238aa071a483

A „Blackening” nevű hagyományt néhány nappal az esküvő előtt tartják, ilyenkor az ifjú pár barátai melaszba, lisztbe, tollakba, és egyéb bizarr dolgokba forgatják őket, majd egy teherautó hátulján viszik végig az utcákon. Ha a leendő házasok képesek kiállni ezt a megpróbáltatást, akkor biztos, hogy készen állnak a családi élet nehézségeire.

4 Örményországban a sakkozás kötelező iskolai tantárgy.

c75dbd5144822f6a0b1273be01

Örményországban 2012 óta a 2–4. osztályos gyerekek az iskolában tanulják a sakk. Úgy gondolják, hogy javítja a koncentrációt.

 

 

 

 

3 A nyenyeci gyerekeket a tanév elején helikopterrel viszik el otthonról, és a szülők motoros szánokkal mennek a szülői értekezletekre.

A nyenyecek észak-orosz őslakosok. Nomád életmódjuk ellenére a nyenyec gyerekek bentlakásos iskolában tanulnak egész évben, ahová helikopterrel szállítják el őket a szüleiktől.

2 Észak-Koreában a nők 3 évig, a férfiak 10 évig szolgálnak a hadseregben.

4dccec5e40b195d4a6cfc5d273

A KNDK-ban a sorkatonaság kötelező mindenkinek, aki betöltötte a 17. életévét. A férfiak ráadásul háromszor hosszabb ideig szolgálnak, mint a nők. 

1 A párkeresés és a házasságkötés népszerű Dél-Koreában még szerelem nélkül is.

49f9395474ba01e71efd4acc82

A dél-koreai házasságban a szerelem másodlagos dolog. A házaspárok sokszor előre leadott önéletrajzok alapján találnak egymásra, és később sem vállnak teljesen függetlenné, sokszor a szülők, más rokonok vagy például a házasságközvetítők hozzák meg helyettük a döntéseket, hogy együtt maradnak és összeházasodnak-e vagy sem.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?