Belföld

Szomorú: így néz ki most Szilágyi István sírja – fotó

Budapest — Elhagyatottan áll, friss virágot hosszú ideje nem vitt senki Szilágyi István (†82) sírjához. Az ország Lópici Gáspárját a gyanú szerint fia, Péter (49) ölte meg otthonukban.

 

 

 
 

Május 22-én helyezték örök nyugalomra a Kozma utcai Új Köztemetőben a színművészt, azóta hervadoznak a koszorúk a hanton, a búcsúszalagokat sár borítja. Úgy tűnik, az özvegy, Humenyánszky Jolán (78) szobrászművész sem járhatott egy ideje a sírnál. A színész rokonai, többek közt Belgiumban élő unokája hamarosan hazalátogat, s minden bizonnyal egyik első útja a temetőbe vezet majd, hogy elbúcsúzzon szeretett nagypapájától – szomorú látvány fogadhatja a fiatalembert.

 Hamarosan jönnek külföldről a rokonok, és bár Pityi bácsi unokája nem lehetett ott a temetésen, szép levelet írt, amelyet felolvastak a szertartáson. Minden bizonnyal kimegy majd a sírhoz is, hogy elköszönjön tőle, és talán akkor végre lesz friss virág is ott – mesélte lapunknak a család egyik ismerőse, aki azt is megjegyezte, a Budapesttől több ezer kilométerre élő rokonok nem tudják, mi várja őket az egykori családi házban.

– Azt hallották, hogy van egy fiatal fiú, akit nemrég ismert meg István özvegye, Jolika néni. Majdnem mindennap ott volt nála, és már szinte unokájaként tekint rá. A családtagok attól tartanak, ha megérkeznek, Jolika néni esetleg nem látja őket szívesen, nem engedi be őket. Nem tudják, mi fogadhatja őket itthon – mesélte szomorúan az ismerős.

Nem csoda, hogy a család tele van aggodalommal, hiszen hosszú ideje nem tudott kapcsolatban lépni Joli nénivel. Az özvegy testvére, Sarolta sem beszélt hosszú hetek óta a nővérével, legutóbb akkor érezte, hogy valami gond lehet, amikor a testvére eladásra kínálta az interneten a házat, amelyhez korábban foggal-körömmel ragaszkodott.

– Sajnos mostanában nem tudtam beszélni a testvéremmel, de úgy tudom, a ház hirdetése eltűnt az internetről és nem is került fel újra. Sajnálom, hogy a sír is ott áll elhanyagoltan – sóhajtott Sarolta. – Jolika biztos nem tud kimenni, a rokonok pedig nagyon messze laknak. Nem is tudom, hogy készül-e a közeljövőben sírkő, hiszen a testvéremnek nincs rá pénze, tisztában vagyok azzal, hogy nagyon sok adóssága van.

 

 

 

 

A temetés után virágok és koszorúk borították a sírt

A temetés után virágok és koszorúk borították a sírt

Mostanra a virágok elszáradtak, a szalagok sárosan lógnak

Mostanra a virágok elszáradtak, a szalagok sárosan lógnak

Fizették a temetést

A Győri Nemzeti Színház és Gyomaendrőd városa saját halottjának tekintette a május elején meggyilkolt Szilágyi Istvánt, így a temetés költségeit felezve vállalta a teátrum és Szilágyi szülővárosának önkormányzata. A sírkövet viszont a családnak kell fizetnie, ám egyelőre nem tudni, ez mikor valósulhat meg.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?