Belföld, Hírek

Nemzeti konzultáció: Legyen-e 200 ezer forint a minimálbér?

Legyen-e 200 ezer forint a minimálbér? – indít a kérdéssel a videó, melyet Magyarország Kormánya közösségi oldalán tettek közzé.

 

 

 




 

A felvételen Schanda Tamás, parlamenti és stratégiai államtitkár kvázi pro és kontra érveket sorakoztat fel amellett, hogy vajon szükséges-e itthon a 200 ezer forintos minimálbér. Mint mondja: „Vannak, akik azt mondják Magyarország megerősítéséhez a minimálbért 200 ezer forintra kell emelni. A gazdasági növekedésből így nem csak a vállalatok, hanem a magyar emberek is részesülhetnek. Mások szerint erre nincs szükség.”

A felvételen arról is beszél, hogy ha közel ötödével nőnének a legkisebb bérek, akkor az azzal kapcsolódó juttatások, úgy mint táppénz vagy a gyed is tovább növekedhetne, meg persze a magasabb keresetűek fizetése is tovább emelkedhetne.

 

A videó végén kitér arra, hogy a fentiek kapcsán az újabb nemzeti konzultáció során fogják kikérni a magyar emberek véleményét. „Az Ön segítségére is számítunk, hogy megalapozott, széleskörű támogatással bíró döntést hozhassunk”

A nemzeti konzultációs kérdőív kitöltésére és beküldésére augusztus 25-ig van lehetőség.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?