Celeb / Híresség

Kiből lett a cserebogár? – Gyerekkori fotókon Z-generáció 11 legnagyobb sztárja

Napjainkban rengeteg sztárt termel ki a zene- és filmipar, sohasem volt nehezebb érvényesülni a rengeteg hírességet áhítozó fiatal között, mint manapság. Míg korábban egy-egy sikeres film vagy világsláger szükségeltetett ahhoz, hogy valaki ismerté váljon, addig a 21. században az internet adta lehetőségek megfelelő használata biztosítja a legnagyobb hype-ot, a lehetőséget, hogy köztudatba kerülj és mindig köztudatban is maradj.

Az ingyenes platformok ugyan rengeteg lehetőséget kínálnak bárkinek a világon a kitörésre, ám az ismertségre vágyó jelöltek száma is megsokszorozódott ennek köszönhetően.
Az új, ‘Z’ generáció azonban akarva akaratlanul is sokkal jobban ért és magabiztosabban is használja ezen eszközöket, mint kissé idősebb embertársaik, valamint további előnyt jelent az is, hogy az őket kedvelő korosztály is otthonosabban mozog e berkekben.

A Z generáció tagjai ugyanis az 1995 és 2010 között születettek, akik beleszülettek a digitális technológiák világába, amelyben már elképzelhetetlen az élet mobiltelefonok, internet és elektronikus kütyük nélkül. A kommunikációs eszközök fejlődésével egyre több információhoz jutnak, könnyebben alakítják stílusukat, jobban belemélyednek az őket érdeklő témákba és ezeket máshogy dolgozzák fel, ami miatt másképp is gondolkodnak, mint az őket megelőző generációk tagjai.

Talán ez lehet a magyarázat arra, hogy egyre több top híresség kerül ki zsenge kora ellenére ebből a korosztályból, hisz tudják, mire van igény, mit várnak el a rajongók, hogyan használhatják fel az őket körülvevő okos eszközöket és online lehetőségeket fanok szerzésére és megtartására.

Ám annak ellenére, hogy aktívan részt vesznek a közösségi média berkeiben, az újdonsült hírességek vajmi keveset árulnak el múltjukról.

Cikkünkben arra vállalkoztunk, hogy megmutassuk kikből is lettek a cserebogarak, avagy gyermekkori önmagukkal hasonlítottuk össze napjaink legnagyobb Z generációs sztárjait!

 

 

Billie Eilish

Billie Eilish popművész vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb Z generációs zenei sztár, tinik és fiatal felnőttek százezrei rajonganak érte. Külseje azonban nem volt mindig ilyen extravagáns.

Shawn Mendes

A 21 éves kanadai énekes hírneve 2015-ben kezdődött, amikor megjelent “Stitches” című dala, és azóta sorra döntögeti zenéivel a toplistákat, valamint híresebbnél híresebb zenészekkel készít közös munkákat.


Zendaya

A 23 éves Zendaya Coleman a legizgalmasabb színésztehetségek egyike a Z generációban. Játszott a Pókemberben, főszereplője az HBO-n futó Euphoria című sorozatnak.

Dua Lipa

Dua Lipa 1995. augusztus 22-én született Londonban, albán szülők gyermekeként. 2015-től van jelen a zeneiparban, eddig 3 albumot adott ki és szinte állandó helye van a slágerlistákon. A fiatal énekesnő már most két Grammy-díj büszke tulajdonosa.

Camila Cabello

A gyermekként nagyon is fiús Karla Camila Cabello Estrabao kubai-mexikói származású énekesnő. Karrierjét az X-faktorba való jelentkezés változtatta meg, 2013-ban lett a Fifth Harmony nevű lányegyüttes tagja. 2016-ban szólókarriebe kezdett, 2 albumot adott ki ezidáig.

 

 

Greta Thunberg

A svéd klíma-aktivista Thunberg 15 éves korában tett szert hírnevére, amikor a svéd parlament előtti klímavédelmi beszédét előadta. 2018-ban kezdeményezett egy globális környezetvédelmi iskolai sztrájkot, amit a becslések szerint körülbelül 1,4 millióan követtek.

Sophie Turner

A 24 éves angol színésznő első és egyben legismertebb filmes szerepében Sansa Starkot játszotta, az HBO Trónok harca című szuper-sikeres fantasy-sorozatában. A fiatal lánynak óriási karriert jósolnak a szakmabeliek.

Jaden Christopher Syre Smith

Will Smith fia már 8 évesen aktívan tevékenykedett a színészi pályán, amikor A boldogság nyomában című filmben apja mellett mutatta meg színészi tehetségét, majd 2010-ben A karate kölyök című filmben Jackie Chan oldalán állt kamerák elé. A babaarcú Jaden azonban napjainkban cseppet sem fest jól, zsenge kora ellenére neki egyáltalán nem tett jót az idő múlása.

 

 

 

 

 

 

Maisie Williams

Az angol Maisie Williams szintén az HBO kasszasiker-sorozatával jutott a létra tetejére, a Tónok harcában Arya Stark-ot megformáló színésznőnek is komoly jövőt jósolnak a filmes iparban.

Kylie Jenner


Jenner kezdeti hírneve a 2007 óta futó ‘Kardashian-sztori’ nevű reality-shownak köszönhető, majd átnyargalt a szépségiparba és 2015-ben megalapította a Kylie Cosmetics-et, mely akkora sikert aratott, hogy 2018-ban 21 éves korában a világ legfiatalabb milliárdosává vált.

Lil Pump

Az amerikai Lil Pump-ot 2018-ban megalkotott “Gucci Gang” dala tette népszerűvé. A rapperért világszerte odavannak a fiatal lányok, legfőképp extrém külseje miatt, bár, mint láthatjuk, volt idő mikor még ő is ártatlan őzgida-szemű kissrác volt.

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?