Belföld, Hírek

Brutális mennyiségű szemét úszik a Tiszán

Hatalmas mennyiségű szemetet szállít Romániából és Ukrajnából Magyarországra a megáradt Tisza.

 

 

 

 




 

Az elmúlt napok esőzései miatt árhullám indult meg a Tisza felső szakaszain és a Szamoson. Tiszabecsen 1,5 méteres, Vásárosnaménynál 3 méteres vízállás-emelkedést tapasztaltak – számol be az Időkép. Mint írták, az árhullám hatalmas mennyiségű szemetet is szállít Ukrajnából és Romániából az országba, a szakemberek kedd reggelig 911 köbméter vegyes hulladéktól tisztították meg a folyót.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatása szerint az érkező úszó hulladékot, szemetet és más idegen anyagokat Aranyosapátinál néhány napos, míg Vásárosnaménynál tíznapos időtartamban, részleges mederelzárással távolítják el a szakemberek.

A főigazgatóság keddi közleményében arra is figyelmeztetetthogy a jelentős áradások hatására a folyó Tiszalökig tartó szakaszán az I. készültségi szintet meghaladó tetőzések valószínűsíthetőek. Míg a Tisza alsóbb szakaszán, Kisköréig az I. fokú szintet megközelítő, vagy azt kismértékben meghaladó vízállás várható.

 

 

Folyamatosan érkezik a szemét a Tiszán

Folyamatosan érkezik a műanyagszemét a Tiszán és a Szamoson. Vásárosnaményban a sodrásba beeresztett hajókkal terelik, majd markolókkal és kézi elővel halásszák ki a vízből a vízügy munkatársai a szemetet

Közzétette: Három Határ Hírei – 2020. június 21., vasárnap

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?