Celeb / Híresség

Tízmilliókat bukott az éttermén Vajna Tímea

Budapest — Noha tavaly 1,3 milliárdos bevétellel szárnyalt a Nobu, Vajna Tímea (37) üzletét is rosszul érintette az éttermek bezárása.

 

 

 

 




 

A koronavírus-járvány miatt március óta tartó kényszerpihenő még a belváros egyik legpatinásabb helyét is nehéz helyzetbe hozta, hiába lendítette fel a forgalmat korábban az özvegy. Úgy tudjuk, az üzletasszonynak havi közel 10 millió forintos veszteséget jelentett a hely működtetése. Nem véletlen a tetemes összeg, hiszen az üzlethelyiség bérleti díja is igen magas a patinás hotelben, ráadásul a profi konyhai csapat bérét is állni kell.

Azonban már nem egyedül kell szembenéznie a nehézségekkel, hiszen barátja, Zoltán fél évvel ezelőtt üzlettársként és többségi tulajdonosként csatlakozott hozzá a cégben.

– Andyvel tárgyalt Zoli már korábban, és hónapokkal ezelőtt engem is megkeresett, hogy érdekelné a Nobu Budapest. Mivel jól ismeri az étteremlánc amerikai tulajdonosát, így örömmel dolgoznának vele. Befektetne és megújítaná a helyet belülről, hogy még fiatalosabb, trendibb legyen – nyilatkozta korábban a Blikknek az özvegy.

Hiába léptek életbe a korlátozások, a tulajdonosok úgy döntöttek, a veszteség ellenére házhoz szállítással is üzemeltetik az éttermet. Így alkalmazottaik egy része is megtarthatta munkáját. Az enyhítések után a japán étterem a napokban újranyitott, de hosszú út áll előtte, hogy a forgalom visszaálljon a régire, hiszen az emberek többsége még félve megy közösségbe, étterembe.

Tímea üzlettársra lelt Zoltán személyében, együtt üzemeltették a Nobut

 

 

 

 

 

– Örülünk, hogy újranyitott az étterem, de a járvány tart, ilyen légkörben nem olyan önfeledt a szórakozás – mondta lapunknak egy vendég.

A fiatalok év elején nagy lelkesedéssel vágtak bele a közös munkába, Zoltánnak jó szakmai rálátása van a vendéglátásra, és mindkettejüknek fontos, hogy Andy Vajna emléke előtt tisztelegve sikerrel vigyék tovább az üzletet.

Befuccsolt a fánkozó

Tímea szíve csücske saját fánkozójának beindítása volt. Az amerikai ihletésű, a fiatalok körében közkedvelt találkozóhely sajnos a járvány áldozatául esett. A Mr. Funk 2016 októberében nyílt meg az Arany János utcában, áprilisban, az Instagram-oldalán jelentette be az özvegy, hogy bezártak. Azt egyelőre nem tudni, hogy Tímea gondolkodik-e az újranyitásban.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?