Életmód, Érdekes, Külföld

16 bizonyíték rá, hogy az Egyesült Királyság nagyon különbözik a világ többi részétől

Az Egyesült Királyság tele van titkokkal és legendákkal, melyek sokszor nem csak a turistákat, de magukat a briteket is nagy meglepetésként éri. Tudtad például, hogy Henrik és Vilmos herceg részt vettek a Csillagok háborúja forgatásán? Hallottál már arról, hogy mi a kapcsolat a brit királynő és Drakula gróf között? Tudod esetleg, hogy miért használja a brit katonaság Britney Spears egyik zeneszámát a kalózok ellen?

 

 

 

1 A Buckingham-palotát egy régi bordélyház helyére építették. Manapság a palotában több mint 700 szoba található, melyek közt van 19 nyilvános szoba, 52 királyi és vendégszoba, valamint 188 alkalmazotti szoba, 92 hivatali szoba és 78 fürdőszoba.

2 II. Erzsébet királynő Drakula gróf távoli rokona: a királynő nagymamája kapcsolatban állt a gróf egyik fiával.

3 Hivatalosan csak 2010-ben törölték el a rabszolgaságot az Egyesült Királyságban. Egészen eddig ugyanis nem volt olyan törvény, ami kriminalizálta volna a kötelező munkát.


4 Henrik és Vilmos herceg részt vettek a Csillagok háborúja forgatásán.

5 III. Henrik angol királynak volt egy házi jegesmedvéje, ami a Temze partján élt. Az állatot a norvég királyi családtól kapták ajándékba, és bár a tower környékén pórázon tartották, a Temzében kedvére úszkálhatott.

6 A londoni metrót eredetileg el akarták árasztani vízzel, hogy föld alatti hajózási útvonalat hozzanak létre. Végül azonban úgy döntöttek, hogy egy elektromos vasúti rendszert építenek, mely mind a mai napig létezik.




7 A madarak megváltoztatták a londoni időt: 1949-ben egy ekkora madárraj landolt a torony percmutatóján, hogy a súlyuk miatt 5 percet késni kezdett az ikonikus Big Ben óratorony órája.

8 Bírságot kaphatsz, ha vasárnap moziba mész: egy ma is hatályban lévő régi észak-ír törvény szerint vasárnap tilos moziba menni. 50 fontos pénzbírság jár a törvényszegőknek.

9 Még a helyiek sem tudják kimondani ennek a vidéki városnak a nevét.

10 Több indiai étterem található Londonban, mint a legtöbb indiai városban.

11 A Britney Spears dalokat a brit katonaság fegyverként használja a kalózok ellen: az „Oops, I did it again” és a „Baby one more time” című slágerekkel kergették el a kalózokat a kelet-afrikai partvidéktől.


12 Az Egyesült Királyságban fel lehet bérelni embereket, hogy jöjjenek el a temetésünkre, és sírjanak értünk. Egy óra sírás 45 fontba kerül.

13 A labdarúgást az angol gazdák találták ki. Egy régi legenda szerint a labdarúgást véletlenül találták fel az angolszász gazdák, amikor az ültetvényükön rugdosni kezdtek egy dán koponyát, hogy ezzel fejezzék ki a dánokkal szembeni ellenszenvüket. A játékot ekkor még „dán-fej rúgás”-nak hívták.

 

 

 

 

 

 

14 Londonban található egy aranyos „szendvics-harc” emlékmű, ami mögött valójában szomorú tragédia áll.

15 Az angolok nem mossák el teljesen az edényeket. Egyszerűen mosogatószeres vízbe áztatják, majd a végén áttörlik őket.

16 Külön csapok vannak a hideg és meleg víznek. A modern házakban és apartmanokban még ma is sokszor külön hideg- és meleg vizes csapokat készítenek, ami sok kellemetlenséget szokott okozni a külföldiek számára.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?