Életmód

Figyelmeztető jelek, hogy a párkapcsolatod bajban van és cselekedned kell!

Amikor hosszabb ideig vagyunk egy kapcsolatban, könnyen megmagyarázzuk partnerünk negatív viselkedését. Annyira a jót akarjuk látni csak, hogy sokszor magunkat bélyegezzük azzal, hogy túl érzékenyek vagyunk vagy túl érzelmesek éppen.

 

 

 

 




A valóságban fontos felismerni melyek azok a viselkedési formák, melyek megbocsájthatóak és melyek, amik azt mutatják, partnerünk nem tisztel.

Itt van néhány példa arra, amik azt mutatják, hogy a kapcsolatod mérgező, vagy legalábbis a negatív irányba halad.

1. Soha nem bókol, nem dicsér
Természetesen a nagy szerelem alábbhagy egy idő után. De partnerednek továbbra is fel kellene ismernie a szikrát, a varázst több év után is. Ha soha nem mondja mennyire értékel, azt jelenti, hogy már túl biztos benned. Ez nem tűnik túl nagy problémának, pedig mégis az.

2. Úgy érzed finoman, de folyamatosan vádolnak, kritizálnak
Ha tartasz attól, például, hogy elmond a véleményed vagy preferenciád bármivel kapcsolatban, akkor gáz van. Egy jó kapcsolatban azt kell érezni, hogy önmagunk lehetünk, nem pedig, hogy a másiknak megfeleljünk. Ha ez nem így van, nem fogjuk tudni jól érezni magunkat ebben a párkapcsolatban.

 

 

 

 

 

3. Nem tesz meg apró szívességeket
Sokszor a szeretet fenntartása arról is szól, hogy apró dolgokat megteszünk egymásért. Kedves üzenetek, apró figyelmes ajándék, akkor mikor tudod a másik rossz passzban van. Ezzel azt mutatjuk, hogy gondolunk a másikra, még ha nem is vagyunk együtt.

4. Nem kíváncsi a véleményedre gondolataidra
Látod, hogy nem érdeklődik, nem figyel amikor a véleményedet osztod meg vagy a napodat meséled. Teljes időpocsékolás. Ha te meghallgatod őt és megérted egy rossz nap után a legkevesebb, hogy ezt viszonozza.

5. Többször átírod az üzeneteidet mielőtt elküldenéd
Fontos, hogy önmagad tudj lenni, és a kommunikációdban is érezd, hogy szabad vagy. Ne kelljen átfogalmazni a mondandódat, hogy a másiknak tetszen. Nem tudsz teljesen őszinte lenni a másikkal. Bár ezen lehet dolgozni, de nem szabad figyelmen kívül hagyni.

 

 




 

 

6. Amikor valaki megkérdezi, hogy van a párod, pofát vágsz vagy szemedet forgatod
Amennyibeb ez sűrűn fordul elő, jó ha egy lépést teszel hátra és megvizsgálod, mi is történik veletek. Átmeneti állapotról van szó, ami külső tényezők hatására áll éppen fent, vagy ez az általános állapot?

7. Nem erőlteti meg magát
Egy jó párkapcsolat kompromisszumokat és erőfeszítéséket követel. Mindkét félnek azonos mennyiségű energiákat kell belefektetni. Mert, ha te teszel bele mindent, akkor sajnos az a helyzet, hogy anyukája kissé elferdített és megszépített változatává váltál.

8. Bizonytalannak érzed magad mellette
A párod feladata, hogy könnyítsen a bizonytalanságodon ne pedig erősítse azt. Ha miatta megkérdőjelezed, hogy elég vonzó vagy-e vagy elég jó, az probléma. Egy jó kapcsolatban a legjobbat hozzák ki a partnerek egymásból, ezzel önbizalmat erősítve. Ha ez nem így van, nem becsülnek eléggé és jobb nem benne maradni ebben a kapcsolatban, mert romboló ereje van.

9. Megnézted ezt az írást 😉
Valójában nincs szükséged ezeket elolvasni, hogy tudjad ki akarsz-e lépni egy kapcsolatból. Ha ezt elolvastad nagy a valószínűsége, hogy megerősítésre vársz. Bár már tudod, hogy ki kellene lépned a kapcsolatodból, de keresed azt a megfogható indokot, ami erre erőt ad.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?