Érdekes

Nostradamus tényleg megjósolta a koronavírust? Itt a válasz a hátborzongató jövendölésről

A koronavírusnál csak az összeesküvés-elméletek fertőzőbbek, így nem csoda, hogy a középkori jövendőmondó sem maradt ki a szórásból. A Blikk utánajárt, igaz vagy hamis a nevéhez kötött vers.

 

 

 

 

 
Ha a francia forradalom és a két világháború már bejött neki, ugyan miért ne jósolhatta volna meg a koronavírust is? Nostradamus (1503-1566), a történelem leghíresebb jövendőmondója hívei szerint egyszer sem hibázott, így nem véletlen, hogy próféciái között sokan megszállottan keresni kezdték a járványra utaló strófákat. A francia királyi orvos, csillagász, asztológus és gyógyszerész életében a pestissel küzdött, így a téma nem is állt messzire tőle.

Computerbild cikke szerint a vírus nyomait kutatók egy olyan, 1551-es keltezésű verset citáltak elő, amely valóban tele van a járványra tett utalásokkal. Így hangzik (zárójelben a lehetséges magyarázattal):

Eljön egy ikerév (2020),

amikor érkezik egy királynő (korona),

aki keletről (Kína) jön majd,

és aki pestist (vírus) terjeszt az éj sötétjében

a 7 dombos országban (Olaszország) ,

és porrá (halál) változtatja az emberek alkonyát,

hogy pusztítsa és pusztítsa a világot.

Ez lesz a vége az ismert világgazdaságnak.”

 

 
 

 

Első olvasatra hátborzongatóan meggyőző a vers, de a téma ismerőinek azonnal feltűnik néhány apróság, ami gyanakvásra ad okot. Először is, Nostradamus egy-két kivételt nem számítva szinte soha nem jegyezte le a próféciák megírásnak dátumát. Másodszor, a jövendöléseit ófrancia négysorosokban vetette papírra, az idézet vers pedig jóval hosszabb ennél. Ráadásul ezt a próféciát a világ egyetlen könyvtárában, egyetlen Nostradamus-gyűjteményében sem sikerült fellelni, így száz százalékos bizonyossággal kijelenthető, hogy hamisítvány.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?