Érdekes

10 pszichológiai trükk, amivel minden nap nyerhetsz

Az emberekkel történő kommunikáció és kapcsolatteremtés időnként mindenki számára kihívást jelenthet. Legyen szó a munkahelyről, baráti közösségről vagy a családról, a pszichológiai trükkök alkalmazásával sokkal zökkenőmentesebb lehet a kapcsolatteremtés a különféle emberekkel.

 

 

 

10 Inkább valaki mellett ülj, ne vele szembe

Pszichologiai trukkok

Ahogy az asztalnál ülsz, az sok mindent elárul rólad. Ha szembe akarsz szállni valakivel, akkor célszerű vele szemben helyet foglalnod, míg ha kerülni akarod a konfrontációt, akkor inkább mellette foglalj helyet. Különösen igaz ez a munkahelyi légkörben.

9 Erős testtartás az önbizalom növelése végett

377ebe5c3ca31b0395be00f650

Az erőteljes testtartás egy olyan testbeszéd, ami egyúttal azt is szabályozza, hogyan gondolkodunk és cselekszünk. Ha a testtartásunkkal erőteljes álláspontot közvetítünk, akkor a környezetünk is magabiztosabbnak fog látni, és jobban hajlik majd az együttműködésre. Kutatások kimutatták, hogy az erőteljes testtartástól az emberek magabiztosabbnak érzik magukat és jobban teljesítenek az állásinterjúkon, mint azok, akik nem figyelnek eléggé a testtartásukra. Egyébként sok művész és sportoló is rendszeresen használja ezt a pszichológiai trükköt.

8 Megfelelő színű öltözködés

005706532cb947b05bfd573c57

A ruhánk színe szintén tükrözi, hogy milyen típusú személyek vagyunk. A sötétkék melegséget és megbízhatóságot jelöl, ami praktikus lehet a tanárok számára. A szürke előkelő és megbízhatóságot kölcsönöz, a fekete pedig jól illeszkedik a divattal kapcsolatos helyzetekhez.


7 Szemkontaktus fenntartása a szemszín felmérésével

1162ff5ac5a80080f8a0c39751

Ha valaki a szemedbe néz beszélgetés közben, az az odafigyelés jele. Mindazonáltal ez gyakran kihívást jelenthet és kényelmetlen lehet, főleg, ha szándékosan próbáljuk fenntartani. Egy tanulmány szerint ezért a legjobb, ha ilyenkor igyekszünk az illető szemszínére koncentrálni, például alaposan megvizsgálni, hogy milyen színű, mert így sokkal természetesebb és kevésbé lesz kényelmetlen az egész.

6 Emlékezz a nevekre

Nevekre emlekezes

Vannak, akik rosszul emlékeznek a nevekre, és vannak akik jól. Az emberek többsége persze az utóbbit részesíti előnyben, hiszen az emberek nevének ismerete egy összetéveszthetetlen jele annak, hogy odafigyelünk az illetőre és emlékszünk rá. Ezzel a trükkel könnyen népszerűvé válhatunk az újonnan szerzett ismerősök körében.

5 Figyeld, hogy ki nevet

9e8f2055b8b7b7e627f9374a86

Ha egy csoportnyi ember között találod magad, és tudni szeretnéd, hogy ki-kihez áll közel, próbáld megfigyelni, hogy kik azok, akik együtt nevetnek. Például, amikor az egyik illető mond valami vicceset, akkor figyeld meg, hogy ki nevet fel először, vagy kire néz közben az illető, mivel nagy valószínűséggel ők állnak legközelebb egymáshoz.

4 Csökkentsd a választási lehetőségeket, ha nem tudsz dönteni

51f6025d1bbd5ef874fe84e934

Bár elsőre talán jónak tűnhet a korlátlan választási lehetőség ötlete, a valóságban ez azonban mégis jócskán megnehezíti a döntéshozatalt. Annak érdekében, hogy jobb döntéshozóvá válj, próbáld maximum 4-re csökkenteni a választási lehetőségeket. Ez lehetőséget biztosít, hogy alaposan mérlegelj és megbizonyosodj arról, hogy helyes döntést hoztál.

 

 

 

 

3 Kérj egy kis szívességet valakitől

Szivesseg keres

Jó dolog segíteni az embereknek és szívességet tenni másoknak, de ha azt akarod, hogy valaki azonnal megkedveljen, akkor kérj tőle egy apró szívességet. Ez mutatja, hogy eléggé megbízol benne és értékeled őt, az illetőt pedig jó érzéssel fogja eltölteni, hogy segíthetett neked.

2 Karok és lábak keresztbe helyezése

c2e81c5177b60d96320c1b14c1

Ezt két célra használhatod. Először is, ha meg akarod akadályozni, hogy valaki közeledjen hozzád. Ilyenkor tedd keresztbe a karod vagy a lábad, hogy “akadályt” képezz az illető előtt. Ha megközelíthetőnek és nyitottnak szeretnél tűnni, akkor tedd szét a karod és a lábaid, hogy barátságos hangulatot sugallj.

1 Kezek felmelegítése a kézfogás előtt

ab10385d1c85d2924c42d739f7

Senki sem akar hidegen és nyirkosan kezdeni egy beszélgetést, ezért jobb, ha felmelegíted a kezed, mielőtt kezet rázol valakivel. A jó kézfogás egyik fő jellemzője a meleg kéz, hiszen ez barátságos hozzáállásról árulkodik, még a hideg kéz inkább bizalmatlanságot ébreszt.

Te milyen pszichológiai trükköket használsz a mindennapokban?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?