Belföld, Hírek

„Koronavírusom van!” – Baltát ragadott, majd így fenyegette meg a rendőröket egy fiatal Alsóvadászon

Alsóvadász — „Koronavírusom van!” – ezzel a mondattal szerette volna megúszni K. Richárd (25), hogy percekkel korábban baltával szegült szembe a rendőrökkel. Nem sikerült neki.

 

 

 

 




 

Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt egy hónapra letartóztatták három társával együtt. Bár a rendőrök eredetileg nem Richárd miatt mentek oda, de ő úgy vélte, a járőröknek semmi keresnivalójuk nincs az utcában.

A Debreceni Járásbíróság közleménye szerint a rendőrök L. Róberthez (21) érkeztek, mert a fiatal késsel kezdett el fenyegetőzni. A zsaruk azonban a fiatalember helyett csak a rokonokat találták a kapuban. Ők azt állították, hogy Róbertet lefektették aludni, mert ittas és aggresszív. A fiatal azonban alvás helyett kijött a házból. „Szidalmazni és fenyegetni kezdte a rendőröket, és felszólította őket, hogy távozzanak, a személyazonosságának igazolását megtagadta” – olvasható a közleményben.

– Ezek a fiúk ártatlanok! Kicsit piázott Robika, de nem történt semmi – mondta telefonon a 21 éves fiú rokona névtelenséget kérve.

 Nem volt magánál, de ezt a rendőr nem értette meg és beleállt – tette hozzá a családtag, akitől megtudtuk, hogy B. Sándor is beavatkozott a vitába, próbálva meggyőzni a zsarukat, hogy vigyázzanak L. Róberttel, mert inkább pihennie kellene.

A közlemény szerint azonban B. Sándor ezt nem csak szavakkal próbálta a rendőrök tudtára hozni. Először közölte a zsarukkal, hogy „senkit nem fognak elvinni”, majd megragadta az egyikük karját és megpróbálta eltolni a 21 éves L. Róberttől.

A rendőrök könnygázzal fújták le, ám ekkor újabb rokon jelent meg számonkérően egy machetével a kezében. Az egyre hangosabb szóváltásban a járőrök erősítést kértek. Közben újabb szereplőként beszállt a viaskodásba K. Richárd is, aki egy baltával indult meg a zsaruk felé.

 

 




 

 

 

– Éppen arra tartottam, láttam, hogy valami összetűzés van az utcában – mesélte egy másik családtag lapunknak.

– Tomi meg Ricsi csinálta a balhét szokás szerint. Egyikük még egy vasvillát is megpróbált a nyomozó urak felé hajítani, de a rokonai kicsavarták a kezéből, utána meg egy betondarabot vett fel a földről, de nem tudta eldobni a rendőrökhöz – részletezte a hölgy megkeresésünkre.

„A nyomozási bíró szerint azért is indokolt mind a négy gyanúsított esetében a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása, mivel feltehető, hogy a bizonyítást veszélyeztetnék, így különösen a kihallgatandó tanúkat, családtagokat megfélemlítenék, jogellenesen befolyásolnák, továbbá megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb bűncselekményt követnének el”– olvasható a bíró indoklása a közleményben.

Mindegyiknek volt már ügye

Információink szerint mind a négy férfinak volt már rendőrségi ügye. Közülük hárman tagadták a hatóságok gyanúsítását, L. Róbert azonban elismerte a történteket.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?