Belföld, Hírek

Brutális emelés: napok alatt elszálltak a hentesek árai Magyarországon – Ezért mennek mégis minden nap az utcára – Ön mit tenne?

Napok alatt az egekbe szöktek a húsárak Magyarországon, miután megindult a pánikszerű felváráslás a koronavírus-veszélyhelyzet miatt. De nem csak a hús lett drágább. A blikk egyik olvasója a kispesti piacon tapasztaltakról küldött fotót, és azt is megtudtuk, miért kényszerülnek nap mint nap az utcára az idősek, akiknek a mostani helyzetben otthon kellene maradniuk.

 

 

 

 
Az alábbi fotó ma készült az egyik hentesnél a kispesti piacon. A sertéscomb kilója 2100, a lapockáé szintén, a karaj és a tarja filé 2390, a lábszár 2100. Olvasónk rendszeresen járt a koronavírusos idők előtt a piacra, és most is kénytelen időnként kimenni: mint mondta, a húsárak gyakorlatilag napról napra magasabbak, de sokat egyszerre nem tud vásárolni, nem tud hetekre bespájzolni. Ráadásul semmi garancia nincs rá egyelőre, hogy ha mondjuk két hét múlva szeretne vásárolni, nem lesznek-e már olyanok az árak, amit majd nem tud kifizetni.

 

 

 

 

 

 

A comb ára nemrég még 1800 forint körül volt, de az ártáblán lévő egyik termék ár sem érte el a kilónkénti 2000 forintot. – A burgonya és a lila hagyma ára is kilónként 500 forint lett a piacon, lassan a megfizethetetlen kategóriába kerül.

– Tegnapelőtt szerettem volna venni egy kiló sertéscombot, de csak úgy tudtak adni a hentesnél, hogy negyven deka comb, hatvan deka lábszár. Egyszerűen nem volt több, az emberek mindent felvásárolnak – mondta olvasónk, hozzátéve: ma reggel korán ment ki, hogy pótolja, amit két napja nem tudott megvásárolni, de már nyitás előtt akkora sorok álltak húsért, mintha háborúra készülnének az emberek.

– És minden nap egyre drágább minden a megszokott piaci üzletekben, nem tudni, hol lesz a vége, és vajon akkor majd a nyugdíjasok egyáltalán meg fogják-e tudni fizetni az élelmiszert – mondta olvasónk.

Közben egyébként az áremelések szóba kerültek a csütörtöki Kormányinfón is, ott a patikákban tapasztalható jelenségek kapcsán. Ma Gulyás Gergely azt mondta: A patikáknál vizsgálják az elképesztő áremelkedéseket, amiket tapasztalnak – 20-30 százalék áremelés bármikor elképzelhető, de 3000 szeres ár nem. Ezekben az esetekben hatósági eljárások indulnak.

Hogy más termékek esetén, ha elszabadulnak az árak, mi történik, egyelőre nem tudni.

 

 

 

 

 

 

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?