Belföld, Hírek

Kijött egy felhívás Magyarország leggazdagabb embereihez

koronavírus-veszélyhelyzet miatt Bencsik János független országgyűlési képviselőnyílt levélben intézett felhívást Magyarország leggazdagabb embereihez.

 

 

 

 




 

Íme Bencsik levele:

„Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Önöket a magyar emberek kitartása, munkája és adóbefizetései tették az ország leggazdagabb és legbefolyásosabb szereplőivé. Önök ma olyan villákban élnek, olyan luxusautókkal utaznak és olyan ruhákat viselnek, amelyekből komplett kórházi osztályokat lehetne felszerelni.

Miközben ezeket a sorokat írom, egészségügyi dolgozók ezrei dolgoznak megfelelő védőfelszereltség nélkül, és fogalmunk sincs, hősies küzdelmük mire lesz elég, hány emberéletet sikerül majd megmenteni.

Miközben Önök a befektetéseik miatt aggódnak és részvényeik árfolyamait számolgatják, magyar édesanyák és édesapák százezrei egyik napról a másikra veszíthetik el munkájukat és nézhetnek szembe napi szintű megélhetési gondokkal.

Ezekben a vészjósló órákban a világ ismert arcai és vállalkozói egy emberként mozdulnak meg, hogy segítsenek. Jack Ma Alibaba-vezér egymillió szájmaszkot és félmillió tesztet küld az Egyesült Államoknak. Bill Gates egyik alapítványa 100 millió, Mark Zuckerberg 20 millió dollárt ajánlott fel a védekezésre. Számos sportklubvezető, divattervező sőt, maga Ferenc pápa is adományozott

 

 

 




 

 

 

Magyarországon eddig Csányi Sándor OTP-vezér jelentette be, hogy egy magánklinkáját járványkórházzá alakítja átaz MKB Bank pedig egymilliárd forintot adományozott a vírus elleni harchoz. A sort sajnos nem lehet hosszan folytatni.

Önök is felelősséggel tartoznak annak az országnak a sorsáért, amely az elmúlt évtizedekben milliárdos nagyságrendű uniós és állami támogatásokhoz juttatta cégeiket. Erkölcsi kötelességük ezért visszaadni a közösbe, továbbá biztosítani, hogy a céghálójukba tartozó munkavállalók méltányos keretek között dolgozhassanak tovább.

Több millió honfitársam nevében bízom lelkiismeretükben, és példamutatásukban.

Bencsik János

független országgyűlési képviselő”

 

 

 

 

 

Felhívás Magyarország leggazdagabb embereihezTisztelt Hölgyeim és Uraim!Önöket a magyar emberek kitartása, munkája…

Közzétette: Bencsik János – 2020. március 18., szerda

 

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?