Autó, Hírek

Ötszáz kilométert ment kényszerből egy autós, mert elromlott a tempomat

Több mint öt órán keresztül kellett autóznia mire kifogyott a benzin.

 

 

 

A sebességtartó automatika használatának számos előnye van hosszabb úton és nem csak az, hogy a jobb lábát pihentetheti sofőr. Alapvetően a sebességhatárok betartását is rá lehet bízni és hosszú szakaszokon kétség kívül pihentetőbb így haladni. A modern adaptív sebességtartóautomatikát használó rendszerek ráadásul sokkal összetettebbek, mint a régi verziók, lassítják, gyorsítják az autót a forgalom ritmusa szerint.

Bár igen ritkán hallani, hogy látványos hibát vétenek, most Kínában egy autós megtapasztalhatta az egyik gyártó rendszerének hibáját.

A kínai AutoHome számol be videókkal is egy olyan esetről, amikor egy sofőr egy kínai gyártmányú, Haval H6-ost vezetett és a tempomat körülbelül 100 km/órás sebességnél megmakacsolta magát. Mint írták, a férfi megpróbált fékezni, de a rendszer erre sem reagált – írja az angol nyelvű Carscoops oldal. Szerencsére a rendőrséget sikerült értesítenie, akik biztosították előtte az utat. A rendőrség közben kereste a gyártó mérnökeit is, akik szintén nem tudták megoldani távolról a problémát. Végül addig ment, amíg ki nem fogyott az üzemanyaga, nagyjából háromszor annyit autózva, mint eredetileg szerette volna.

forrás: hvg.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?