Belföld, Hírek

Ennyit kapott a baranyai horroraranya: megszülte gyermekét, hagyta meghalni, majd egy cipős dobozba tette

Jogerősen öt év börtönre ítélte a Pécsi Törvényszék pénteken azt a nőt, aki tavaly áprilisban titkolt terhességéből született kisbabáját ellátatlanul hagyta, és ezzel a halálát okozta – tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

 

 

 




 

A nő egy baranyai településen lakott együtt több mint tíz évvel idősebb élettársával és korábbi kapcsolatából született gyermekével. Nem terveztek közös gyermeket, de a nő teherbe esett – olvasható a közleményben.

A vádlott senkinek sem szólt arról, hogy gyermeket vár, nem fordult orvoshoz sem. Amikor a várandósság jelei nyilvánvalóvá váltak, öltözködésével próbálta leplezni állapotát és kerülte az embereket.

Április elején adott életet fiának lakásuk fürdőszobájában. Miután a köldökzsinórt ollóval elvágta és a vért feltakarította, gyermekét ellátatlanul hagyta. Az újszülött pár órán belül meghalt.

Ezután a testet műanyag zacskókba rakta, szövetbe csavarta, majd egy cipősdobozban betette a szekrénybe.

 

 

Állapotára egy nappal később derült fény, amikor élettársa rányitott a fürdőszobában, és meglátta, hogy a nő elesett, vérzik, orvosi ellátásra szorul. A kórházban állapították meg, hogy szült és vérmérgezést kapott, miután az élettársa mentőt hívott hozzá.

A törvényszék a nőt tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés miatt ítélte el. A vádlott legkorábban büntetése kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?