Belföld

Kicsoda valójában Csipak Péter a milliárdos, aki elcsavarta Lagzi Lajcsi lánya fejét?

Csipak Péter ingatlanfejlesztő, az Immobilia Zrt. alapító-tulajdonosa, Budapest legszebb és legmodernebb bevásárlóutcájának, a Fashion Streetnek a megálmodója és megalkotója.

 

 

 

A milliárdos üzletember azzal került be most a hírekbe, hogy összejött a nála 29 évvel fiatalabb Galambos Boglárkával, a börtönben ülő Lagzi Lajcsi csinos lányával. Hónapok óta egy párt alkotnak. Egy közös munka alkalmával ismerkedtek meg, nőnap alkalmából egy hatalmas csokor rózsával köszöntötte az üzletember a fiatal divattervezőt, Galambos Bogit, amiről fotót is posztolt, ekkor derült ki a nyilvánosság számára, hogy egy párt alkotnak.

KAPCSOLÓDÓ:

Ismert barátnők

Csipaknak egyébként nem Galambos Boglárka az egyetlen ismert párja, a 2000-es évek elején hét évig volt Horváth Éva kedvese is. Szakításuk után az ingatlanfejlesztő így nyilatkozott lapunknak a szerelmükről. – A Római-parton, egy étteremben találkoztunk 1999-ben, az azt követő évben, hogy Éva királynő lett. Szerelem volt első látásra. Én akkor 28 éves voltam, Éva pedig húsz – idézte fel emlékeit a vállalkozó. – Fiatalok és bohémek voltunk, amikor megismerkedtünk. Aztán ahogy „felnőttünk”, mindketten változtunk, de nem egy irányba. Éva elért életének ahhoz a szakaszához, amikor szüksége volt arra, hogy önállóan, minden segítség nélkül, a saját lábára állva alkosson valamit, megvalósíthassa önmagát; ha mellettem marad, ez nem biztos, hogy megadatott volna a számára, akkor talán nem érhette volna el a mostani sikereit – mondta.

Éva és Csipak Péter hét évig volt együtt
Éva és Csipak Péter hét évig volt együtt

Csipak előző barátnője egy korcsolyázó hölgy volt, ám annak a szerelemnek még tavaly vége szakadt, ezután lépett az életébe Boglárka.

A Miss Balaton szépségversenyen mutatkoztak együtt / Fotó: Pozsonyi Zita
A Miss Balaton szépségversenyen mutatkoztak együtt / Fotó: Pozsonyi Zita

Volt nős fiatalon, de elvált, és van egy 33 éves fia, Pepe, akit ötéves korától kezdve egyedül nevelt. Erről korábban maga az üzletember mesélt a Blikknek.

 Úgy gondoltuk, hogy nálam biztosabb jövőt tudunk biztosítani Pepének, mint ha az édesanyjával marad, de nagyon nehéz volt elfogadni, hogy az a család nincs többé. Azokban a nehéz időkben rengeteg segítséget kaptam az édesanyámtól és a nevelőapámtól. Nélkülük nem sikerült volna a két feladatot megoldanom.

Csipak vagyona

Első milliójának megszerzéséhez állítólag az segítette, hogy 1989 nyarán, 19 évesen, egy Zsigulival nekivágott a Balatonnak, ahol éjjel pincérkedett, napközben pedig pénzt váltott a turistáknak. Saját bevallása szerint egy nyár alatt „csak” 866 ezer forint jött össze, mesélte el Playboynak adott interjújában egyszer. Az itt szerzett bevételeiből és némi családi kölcsönből játéktermet nyitott Zuglóban, s ezzel egyben szakított is a családi hagyományokkal. Eldőlt, hogy édesapja, nagyapja, sőt dédapja után belőle nem lesz jól ismert belvárosi fodrász, akinek Apáczai Csere János utcai üzletében számos komoly ember, mindenkori gazdasági és politikai nagykutyák is megfordulnak. 1994-ben megnyitotta első pesti kávézóját a Vörösmarty téren. Ezt a következő hét év alatt legalább további hét kávézó, illetve étterem követte a környéken, ami megalapozta ingatlanos szakaszát és egyik pillanatról a másikra vált az egyik leggazdagabb hazai vállalkozóvá.

A Fashion Street tematikus bevásárlóutcájának koncepcióját Csipak a kétezres évek elején álmodta meg, amikor megalapította az Immobilia Zrt.-t. A Deák Ferenc utca–Bécsi út közti, valamint a Deák Ferenc tér sarkán lévő lakóépületeket vásárolta fel, majd 2004-ben kezdett bele a Fashion Street koncepciójának megvalósításába. Lényegében az akkor romos, szürke, szocializmus által megtépázott Deák Ferenc utcában meglátta a lehetőséget, hogy egy csodálatosan szép, nemzetközi színvonalú, tematikus divatutcává alakítsa.

Zűrös ügyei

De nemcsak a magánélete, hanem a sikerei vagy éppen a zűrös ügyei miatt is ismerősen csenghet sokak számára a neve. Péter ugyanis hazánk egyik legbefolyásosabb üzletembere. Befektetőként és ingatlanfejlesztőként számtalan nagyszabású városfejlesztés fűződik Budapesten a nevéhez, többek között a Fashion Street is, ugyanis a divatiparban is érdekelt.

Előfordult, hogy a hatóságokkal is meggyűlt a baja. Bő egy évtizede vágott bele a Hármashatár-hegy erdejében az 1800 négyzetméteres villája építésébe, amelynek hatállásos garázsa belelógott a természetvédelmi területbe. Ezért a fákat több száz négyzetméteren kivágták. A helyreállítást Csipak nem végezte el, s be sem költözött, a cégét felszámolták, a vállalkozót és a kerületi építési iroda akkori vezetőjét elítélték. Végül 2016-ban egy angol cég vette meg 225 millió forintért a villát, ami azóta is áll.

Több mint két éve le kellett volna bontani a Csipak-villát, mégis áll még / Fotó: Czerkl Gábor
A Csipak-villa még mindig áll / Fotó: Czerkl Gábor

Karsai Károly 1994 és 2002 között polgármesterként vezette az V. kerületet, Csipak parkolási cége – az 1995-ben létrehozott BLP Zrt. – előbb elnyerte a parkolási díjak beszedésének, majd a parkolási rendszer ellenőrzésének a jogát is. Ez nem volt rossz üzlet; pár évnyi bevételből néhány saját használatú lízingelt Ferrarira is futotta. Az akkoriban nagy sajtóvisszhangot kiváltó botrány után elvették tőle a parkolási bizniszt.


forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?