Celeb / Híresség

Elképesztő fordulatok Galambos Lajos ügyében

Felgyorsult az eljárás, de Lajcsi és felesége nincsenek jól.

 

 

 

 
 

Galambos Lajos közműlopási ügye már öt éve tart, nagyon bízik abban, hogy bebizonyíthatja, hogy ártatlan. Az idei éve még biztosan rámegy erre a jogi hercehurcára.

Négy év után besokallt a közműlopási ügyétől Galambos Lajos. Januári tárgyalást félbeszakítva állt fel a vádlottak padjáról, ugyanazt érezte, mint tavaly májusban, hogy szorít a mellkasa, alig kap levegőt. Nagyon rosszul lett, és nem bírta tovább hallgatni, ami a tárgyalóteremben zajlott. Majd február 25-én folytatódott a tárgyalása. A mulatós zenész ezt követően kezdeményezte, hogy egészségi okok miatt személyesen ne jelenjen meg a további tárgyalási napokon, melyre a törvény alanyi lehetőséget biztosít, így ügyvédje, Dr. Fröhlich Krisztián számolt be a Kiskegyednek a fejleményekről. Elképesztő, amit mondott.

„Gyengült a vád”

– A januári tárgyaláson az Északdunántúli Vízmű Zrt. tanúként meghallgatott rendésze elismerte, hogy a tatai Boglárka lakóparkban nem történt jogtalan vízvételezés. A korábbi vádiratban még az szerepelt, hogy a jogtalan vízvételezéssel 18 millió forintos kárt okoztak. A lakópark mindkét épületét fúrt kútról látták el ivóvízzel, csak a csatornahálózatot használták jogtalanul, de már rendezték a becsült 6,3 millió forintos adósságot. Jelen állás szerint Lajcsira gáz- és áramellenőrök tettek terhelő vallomást, de azt, hogy ehhez Lajcsinak bármilyen köze lenne nem tudták bizonyítani. Ezzel gyengült a vád! A legutolsó tárgyaláson pedig fordulat állt be, mivel a bíróság kizárta a másodrendű vádlott, Galambos Boglárka védőjét az eljárásból. Ennek eljárásjogi okai vannak. Védője korábban tanúkat képviselt az ügyben, és ebből a bíróság most vonta le a következtetést. Az összes eddigi eljárási cselekmény, amely Boglárka vonatkozásában volt, hatálytalanná vált, ezért az eljárást az ő ügyében újra, teljesen elölről kell kezdeni. Ez nem jelenti azt, hogy új vádat kell emelni, csak a bizonyításokat, az elejéről meg kell ismételni, ami újabb tárgyalási napokat jelent. Annyit elárulhatok, hogy ő sincs jól, így neki sem kell részt vennie a tárgyalásokon már jó ideje, egészségügyi okokból távol tartja magát.

 

 

 

 

 

 

Tragédia az egész

Lajos ügyvédje már tavaly ki merte jelenteni a Kiskegyednek, hogy az asszonynak semmilyen köze nincs a vádbéli ügyhöz.

– Az ő büntetőeljárásban való részvételének kifejezetten vádtaktikai oka van, ezzel nyomást próbálnak gyakorolni Lajosra. – mondta Dr. Fröhlich. Boglárka tekintetében úgy szólt a vád, hogy férjével közös elhatározásban, szándékegységben közműlopásban vettek részt. 1994-től vádolták lopással, amikor még nem is ismerték egymást, 1998-ban találkoztak életükben először. Lajcsi első felesége tanúként van idézve ebben az ügyben. Azért vagyok nyugodt, mert ismerem a bizonyítékokat, és objektíven még csak most kezdik szétszedni a vádat.

Felesége miatt aggódik

– Lajos nyugodt lelkiismerettel csinálja végig az ügyet, de hatalmas stresszt okoz ez neki és családjának is. Ő nem is saját maga miatt aggódik elsősorban, hanem felesége, Boglárka miatt, aki eddig másodrendű vádlott volt. Most felgyorsult az eljárás, úgy látom, hogy még ebben az évben megszülethet az első fokú ítélet.

További részletek a Kiskegyedben

 

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?