Hírek, Külföld

Felgyújtottak egy kórházat Iránban, mert féltek a koronavírusos betegektől

A dühös tömeg a kórház előtt kormányellenes rigmusokat skandált, miközben végignézték, ahogy az épület teljesen leég.

 

 

 

 




Felgyújtottak egy kórházat Iránban, Bandar Abbas városában, mert tévesen azt hitték, hogy a klinikán koronavírusos betegeket tartanak karanténban – írja az International Business Times.

A város több mint 1000 kilométerre van Qoom városától, ahol eddig a legtöbb fertőzöttet és halálos áldozatot jelentették Iránban. Bár a hatóságok eddig csak 34 halottról számoltak be, a BBC pénteki tudósítása szerint ez a szám valójában 200-nál is több.

Miután elterjedt a pletyka, hogy Bandar Abbas egyik kórházába szállítják át a karanténba helyezett betegeket Qoomból, a helyiek annyira bedühödtek, hogy pénteken este felgyújtották a klinikát, amit „Korona Kórháznak” csúfoltak. A felháborodott tömeg így akart tiltakozni az ellen, hogy az ő városukba szállítsák át a koronavírussal fertőzötteket.

Videó is készült arról, hogy az emberek a kórház előtt kormányellenes rigmusokat skandálnak, miközben végignézik, ahogy az épület teljesen leég.

 

 

 

Az iráni Fars News Agency hírügynökség kormánytisztviselőket idézve arról tájékoztatott, hogy ez a pletyka alaptalan volt, Bandar Abbas lakosait pedig arra kérték, ne higgyenek el mindent, amit az interneten olvasnak.

Az Al Arabiya tévécsatorna ugyanakkor arról számolt be, hogy

a kórházban valóban felkészültek arra, hogy koronavírusos betegeket fogadjanak, a kórtermekben azonban nem feküdt senki.

Az országban egyébként sok más egészségügyi intézményt is felkészítettek arra, hogy fertőzött betegeket tudjanak ott ellátni.

Amióta kiderült, hogy Iránban is koronavírusos gócpont alakult ki, ráadásul halálos áldozatokat is követelt már a kór, ott is egyre nagyobb a pánik. Maszumeh Ebtekar alelnököt is koronavírusos tüdőgyulladással kezelik. Az országban pénteken 23 tartományban nem tartották meg a szokásos muzulmán imádságot.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?