Belföld, Hírek

Órákig is haldokolhatnak a bika használói – Zacher Gábor borzalmas dolgokat mondott

Egyre több áldozatot szed Magyarországon is ez a hihetetlenül veszélyes drog. 150 forintért már hozzá lehet jutni, ez lehet a mély nyomorban élők halálos pestise? Járványszerűen terjed a Bika. Eddig huszonegy embert ölt meg Magyarországon a bika néven ismertté vált kábítószer. Az addiktológusok egyre többet tudnak az anyagról, ami, mint kiderült, olyan erős idegméreg, amely kómához hasonló állapotot idéz elő, valamint minden használatkor károsítja az agyat.

 

 

 




 

Funk Sándor addiktológus az RTL Híradónak elmondta: A legújabb kábítószer használói akár órákig is haldokolhatnak.

A rendőrök különösen figyelnek az ezzel kereskedőkre, az elmúlt tizenkét napban hét dílert kaptak el.

Nemrégiben Zacher Gábor toxikológus is megszólalt az ügyben.

Dr. Zacher Gábor, toxikológus az ATV Start című műsorában a „bika” nevű dizájnerdroggal kapcsolatban elmondta, a „bika” egy fantázianév – amely a vegyület végén szereplő „B-I-C-A”-ból ered – önmagában semmit sem mond, egy elnevezés mögött ugyanis 40-50 szer is meghúzódhat.

 

 

A toxikológus elmondta, az újonnan megjelent kábítószerhez nagyon olcsón, akár már 150 forintért is hozzá lehet jutni, amit jól mutat az is, hogy a legtöbb haláleset Borsodban és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, illetve Budapesten történt.

A „varázsdohányban” vagy „herbálban” elszívott dizájnerdrog azonban nagyon intenzív hatású, és az életveszélyes tünetek, így többek közt a szívleállás és görcsroham nagyon gyorsan jelentkeznek.

Zacher elmondta, másfél héttel ezelőtt, mentőzés közben találkozott egy olyan esettel, ahol egy 30 éves ember fogyasztott a szerből, akinél a súlyos tünetek azonnal jelentkeztek, s kiérkezésükkor már nem tudtak segíteni az áldozaton.

A toxikológus szerint a „bika” súlyos tünetei mellett további kockázatot jelent az is, hogy sem a vevő, sem az eladó nem tudja, mit tartalmaz pontosan a szer, avagy mekkora mennyiség az, ami nem okoz ilyen durva hatásokat, „csak egy kicsit hülye lesz” tőle az ember.

Emellett a szakemberek sincsenek tisztában azzal, hogy a használók miért halnak meg tőle, hiszen van olyan, hogy egyszerre szívják, az egyik meghal, a másik életben marad.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?