Belföld, Hírek, Igaz történetek

Nagyon kemény sztori: „Boksz Anti bá” félreértette a tévében a parlamenti közvetítést, emiatt összeverte a polgármestert

Súlyosan fenyegette, végül vascsővel verte össze települése polgármesterét egy tévhitben élő férfi. Az egy Heves megyei településen lakó 58 éves ember azért indított magánháborút a polgármester ellen, mert korábban hallott valamit a tévé parlamenti közvetítésében, amit úgy értelmezett, hogy „szegénységi pénzt” szavaztak meg neki a képviselők, csak a polgármester visszatartja.

 

 

 




 

Szép kerek történet Magyarországról az ügyészség közleményében:

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt egy 58 éves férfival szemben, aki egy Heves megyei községben hosszú időn át fenyegette, végül súlyosan bántalmazta a polgármestert – közölte a Heves Megyei főügyészség.

Ami a tájékoztatás további részében áll, azt nehéz nem csodálkozástól elkerekedett szemmel olvasni:

„A vádlott évekkel ezelőtt – a televízióban közvetített parlamenti ülésen elhangzottakat félreértelmezve – azt a téves elképzelést alakította ki magában, hogy az országgyűlési képviselők ‘szegénységi pénz’ folyósítását szavazták meg egyes rászorulók számára. Ez szerinte a családja esetében havi 160ezer forintot jelentett volna, de úgy ítélte meg, hogy az összeget a község első embere szándékosan és rosszhiszeműen nem hajlandó kifizetni neki.”

Ebben a tudatban a 2015-ös év elejétől rendszeresen beadványokat írt az önkormányzatnak, amelyekben követelte a pénzt.

 

 




 

 

Ezek a levelek az idő előrehaladtával egyre durvább hangvételűek lettek, majd idővel fenyegetővé váltak.

2018 márciusában már olyanokat írt a férfi a polgármesternek, hogy:

„Kisembertől nagy pofont lehet kapni, egy jó bevitt ütés a halálodat is okozhatja. Időzített bombán ülsz, nem lennék most a helyedben! Sportemberrel ne húzz ujjat! Boksz Anti bá szavai lebegjenek előtted (erős ütésed van Józsi, kerüld a verekedést).”

Később azzal is fenyegette a községi elöljárót, hogy:

„Nem fizetés esetén megregulázlak, nem mi halunk meg, ha meg kell halnod.”

2018 májusában a férfi már több mint 12millió forintot követelt a polgármestertől, amelynek kikényszerítését remélve azt írta, hogy:

„Box, Taekwon-Do Önvédelmi és támadó sport, remélem, elég lesz hozzá, hogy a kért összeget kikapja a család, jöjjön meg az eszed és fizess!”

A szavakat tett követte:

A polgármester természetesen nem tett eleget az alaptalan követéleseknek, ezért a férfi cselekvésre szánta el magát.

2019. október 8-án reggel megvárta a polgármestert a munkahelye előtt, majd ott két közepes hosszúságú fémcsővel többször fejen ütötte, illetve testszerte ütlegelte, miközben hangosan kiabált vele. A sértett a bántalmazás következtében súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

 

 

Kényszergyógykezelés

A Hatvani Járási Ügyészség folytatólagosan, felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletével, bántalmazással, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja a jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben fogva tartott, kóros elmeállapotú elkövetőt – akivel szemben kényszergyógykezelés elrendelésére tett indítványt.

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?