Belföld, Hírek

Zacher Gábor figyelmeztet: idén csak semmi külföld!

Zacher Gábor szerint ne idén akarjuk körbeutazni a világot.

 

 

 

 


Egyre több szakember mondja azt, hogy nem dőlhetünk hátra, ugyanis szeptembertől jöhet a koronavírus negyedik hulláma. Zacher Gábor, a hatvani kórház főorvos toxikológusa ráadásul azt tanácsolja, hogy idén jobb, ha mellőzzük a külföldi utazásokat.

Idehaza körülbelül még 3 millióan nincsenek beoltva, az oltási hajlandóság megállt, ráadásul olyan, mintha a kormány elengedte volna az oltást, ami nagyon nem jó. Magyarország így egyre lejjebb csúszik az oltási listán, és bizony a tudósok és a nemzetközi szervezetek (például az Egészségügyi Világszervezet, azaz a WHO) figyelmeztetései nem pártpolitkát tükröznek, hanem valós veszélyt. A lényeget hangsúlyozva: nem elég az 5,5 millió oltott, nem elég a kommunikáció, továbbra is hiányolom az érthető, informatív tájékoztatást, és azt, hogy az oltást szinte házhoz vigyék– nyilatkozta a toxikológus az Indexnek.

Hozzátette: az oltási kampány nagyon jól indult, és nagyon szerencsés, hogy már ennyien kaptak vakcinát. Ennek ellenére az emberek még mindig nincsenek tisztában az oltások működésével, milyenségével, pedig a kommunikációnál most nincs fontosabb.

 

Továbbá a járványok modellezésével is foglalkozó Vattay Gábor fizikus at RTL Klub híradójának úgy nyilatkozott, hogy a múlt hét fordulópont volt a Magyarországon a járványhelyzet tekintetében. Innentől exponenciálisan emelkedik majd a megbetegedések száma. A szakember a környező országok adatait vizsgálva azt is megállapította, hogy ősz elejére a mai számok tízszerese várható.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?