Hírek, Külföld

Lépett a McDonald’s is: az összes oroszországi gyorséttermét bezárja

Az orosz emberek hétköznapjaiba is beletenyerelt az orosz–ukrán háború, s főként a nagyvárosok lakóit érinti majd érzékenyen a McDonald’s most bejelentett döntése: ideiglenesen ugyanis felfüggeszti üzleteinek működését.

 

 

Oroszországban szinte az élet mind területét érinti már a nyugati embargó. A multik kivonulási hulláma az egyik legnépszerűbb gyorsétteremláncot, a McDonald’sot is elérte. A cég vezetése bejelentette, hogy ideiglenesen bezárja az összes éttermét Oroszországban, mivel az összes ottani tevékenységét felfüggeszti. A gyorsétteremlánc egyébként óriási népszerűségnek örvend az oroszoknál: 850 üzletükben 62 ezer alkalmazott dolgozik – írta meg a bbc.com.

A hálózatot az ukrajnai háború kitörését követően egyre több kritika érte, hogy nem követte sok más élelmiszer – és italmárka példáját, azaz nem vonult ki az országból.

A konfliktus „kimondhatatlan szenvedést okozott ártatlan embereknek”, és „a világgal együtt elítéljük az agressziót és az erőszakot, és imádkozunk a békéért” – írta a kivonulást bejelentő közleményében Chris Kempczinski vezérigazgató, hozzátéve: „lehetetlen megjósolni”, mikor nyitnak újra, mivel az ellátási lánc problémákkal is küzd.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?