Belföld, Hírek

500 millió forintra is büntethetik, aki ízesített Elfbar elektromos cigarettát árul Magyarországon

A termék rohamosan terjed a fiatalok körében, Zacher Gábor toxikológus szerint is nagyon aggályos a használata, „új járványról” beszél.

 

 

500 millió forintra is büntethetik, aki ízesített, eldobható elektromos cigarettát árul, erről tájékoztatták a középiskolás gyerekek szüleit az iskolai KRÉTA rendszerben.

A fiatalok között ugyanis rohamosan terjed az Elfbar nevű, eldobható elektromos cigaretta. Habár Magyarországon illegális ilyet forgalmazni, az interneten, vagy az utcán könnyen be lehet szerezni. Van kisebb és nagyobb kiszerelésű, 3400 forintért már hozzájuthatunk egy olyanhoz, ami 1500 szíváshoz elegendő. Az Elfbart többek között alma, banán és limonádé ízekben is lehet kapni.

Az új jelenséget nagyon komoly problémának látja Zacher Gábor toxikológus is. Az orvos szerint különösen aggályos például, hogy már nem lehet azzal elrettenteni a fiatalokat, hogy büdösek lesznek a használat után.

„Az egész történetből a lényeg, az […], hogy mi van benne. Na most erre lennék én magam is kíváncsi” – hívja fel a figyelmet a termék megbízhatatlanságára.

Budapesten több helyen az utcán is könnyű hozzájutni, vasárnap délben az RTL Híradó stábja a Deák téren próbált vásárolni, amit rejtett kamerával rögzítettek. Többen is kínálták a terméküket.

Facebook-csoportokban is rengetegen árulnak Elfbart. Magyarországon viszont illegális ilyen ízesített termékek forgalmazása. Erről kaptak tájékoztatást középiskolás gyerekek szülei az iskolai KRÉTA rendszerben. Az üzenet a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságától jött. Azt írják, aki engedély nélkül értékesít ilyen termékeket, az 5 milliótól 500 millió forintig terjedő büntetést kockáztat.

Az RTL Híradó riportja az Eflbarról:

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?