Celeb / Híresség

Váratlanul elhunyt Benkő Dániel – A lantművészt hirtelen rosszullét után érte a halál

Benkő Dániel 72 esztendősen hunyt el.

 

 

 

 

 




Benkő Dániel, az ország egyik népszerű lant- és gitárművésze váratlanul hunyt el, a szomorú hírt a Ripost közölte először.

A bulvárlap szerette volna telefonon elérni a művészt egy interjú erejéig, ám a mobilját egy barátja vette fel, ő közölte, hogy a zenész nemrégiben életét vesztette. Mint kiderült, egyik pillanatról a másikra lett rosszul, de hiába próbáltak segíteni rajta a mentők, sajnos nem tudták megmenteni az életét.

benko-daniel-cover

 

 

 

 

 

Benkő Dániel 72 éves volt. 2019 februárjában a Lokál még arról írt, hogy nagy erőkkel készül a maratonra. Mint köztudott, a zenész a futás szerelmese volt.

– Tizennégy éves korom óta már annyit futottam, hogyha azt összeadnánk, akkor az egyenlítő mentén egyszer már körbeértem volna a Földet. Ez nem kevesebb, mint 44 ezer kilométert jelent – nyilatkozta akkor.

Zenészként is nagyon tehetséges volt, miután elvégezte a Zeneművészeti Főiskolát, Angliában vett részt lant mesterkurzuson, a ’70-es években a Zeneakadémia lantprofesszora lett. Karrierje alatt számos albuma jelent meg, a legutolsó 2009-ben Szerenád címmel. A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét vehette át 1998-ban.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?