Érdekes

Csak kevesen veszik észre azonnal a képen látható halálos mérgű kígyót

Nem könnyű észrevenni a keleti barna kígyót, mert az állat a színét is tudja változtatni, így teljesen beleolvad a környezetébe.

 

 

 

A világ egyik legveszélyesebb kígyójáról posztolt képet egy kígyószakértő a Facebookra, de csak kevesen veszik észre azonnal a halálos mérgű hüllőt, írja a Daily Mail. A poszthoz csak annyit írtak, hogy

„Oké, lássuk, kinek van éles szeme és ki szúrja ki a képen látható kígyót. Bónuszpontokért a fajta nevét is kérjük.”

A poszt alatt többen is kommentelték, hogy egyáltalán nem látják sehol a veszélyes állatot. Volt olyan, aki 15 percig nézegette a képet, mire végül felfedezte a kígyót, egy másik ember pedig azt írja, hogy úgy is csak nagy nehezen találta meg, hogy teljesen belenagyított a képbe.

Az ausztrál kígyószakértő végül két közeli képet is posztolt a – mint utóbb kiderült – keleti barna kígyóról. Így már talán könnyebben be tudja mindenki azonosítani, hogy mit is kell keresni a képen:

 

 

 

 

Itt pedig az a pillanat látható, amikor a színváltoztatásra is képes hüllő éppen kibújik a lyukból, ahol addig rejtőzködött, de még nem olvadt be teljesen a környezetébe:

A keleti barna kígyó felelős a legtöbb halálos kígyómarásért. A 2000 és 2016 között történt 35 emberéletet követelő támadás közül 23 ehhez a fajhoz köthető. A fotók alapján talán érthető, hogy miért: alig lehet észrevenni a kiválóan rejtőzködő csúszómászót.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?