Érdekes

Fogadjunk, hogy ezt te sem Tudtad! Ezért van valójában tükör a liftekben

Nem azért, hogy ott végezzük az utolsó frizura simításokat.

 

 

 

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem…

… miért vagy ott minden liftben? Tulajdonképpen mi, nők, nagyon is örülünk ennek a kiegészítőnek, hiszen gyakran még ott szoktuk végezni az utolsó simításokat, ha sminkünk vagy frizuránk rászorul.

Annak ellenére azonban, hogy általában divatkelléknek használjuk, van néhány fontosabb oka is, hogy a tükör mára lényeges eleme lett az “utazókalitkáknak”.

Klausztrofóbia

Klausztrofóbiásnak lenni a liftben nagyon gyakori “betegség” az embereknél. Kicsi helyiség, kevés levegő, bezártságérzet – ezek mind hozzájárulnak a kellemetlen állapothoz, ami stresszt és szapora pulzust eredményeznek. A tükör segít leküzdeni a problémát, mert “kitágítja” a teret, ezáltal csökkenti a feelinget, hogy csapdában vagyunk.

Figyelemelterelés

Egy liftben könnyen elunja magát az ember, főleg, ha csigatempóban közlekedik. A tükör jó megoldás arra, hogy elterelje a figyelmet, így kevésbé tűnik elvesztegetettnek az idő, amit bent töltünk. Persze vannak nagyon mókás – az alábbi animációhoz hasonló – módszerek, amivel fel lehet dobni a várakozást utazás közben, de egy ilyen trükk bekövetkeztekor valószínűleg a lábon kihordott infarktushoz közelebb lennénk.

Biztonság

Több biztonsági oka is van annak, hogy a liftekben tükör lakozik. Elsőre ezek a dolgok jelentéktelennek tűnhetnek, pedig vannak szituációk, amikor nagyon jól jönnek. Láthatjuk, kikkel utazunk együtt, nem egyszer sikerült a kiegészítőnek hála megelőzni például egy támadást.

Nem szabad emellett megfeledkeznünk a kerekesszékes társainkról sem, akiknek sokat segít a tükör, hogy könnyebben mozoghassanak a kis helyiségben.

 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Elevator mirror ceiling 😀 #elevatormirror #elevator #happyfaces #fun #posada #cafe #conchas

dalia (@daliaoly66) által megosztott bejegyzés,

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?