Belföld, Hírek

Remek hír az időseknek: öt hónapban is korábban érkezhet a nyugdíj a jövő évben!

Abban az esetben, ha a nyugdíjfolyósítás rendje nem változik, akkor a következő évben öt olyan hónap is lesz, amikor korábban érkezik az összeg a számlákra mint alapvetően – írja az mfor.

 

 

 

 




 

A nyugdíjra jogosultak már hozzászokhattak, hogy a nyugdíjösszegek minden hónap 12-én megérkeznek a számlákra. Abban az esetben azonban, ha ez a dátum hétvégére esik, akkor az időpontot megelőző pénteken történik az utalás. Emiatt jövőre öt olyan hónap is lesz az évben, amikor a határidő előtt megkaphatják az érintettek a nyugdíjat.

Ezt rúghatja fel viszont a jövőre bevezetésre kerülő azonnali utalás, amelynek köszönhetően egy tranzakció 5 másodpercen belül a kedvezményezett számlájára helyezi az elutalt összeget, és az újításnak köszönhetően már hétvégén is lehet majd utalni, így pedig semmi akadálya annak sem, hogy a nyugdíjakat a kiírt dátummal kapják meg az arra jogosultak.

Az azonnali utalások bevezetése természetesen nagy feladat és teher a bankok számára, így még közel sem biztos az, hogy a nyugdíjak utalását is érinti jövőre az új fajta tranzakció bevezetése.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?