Állat, Hírek

Elpusztult a koala, amit egy nagymama mentett ki hősként a lángoló erdőből

Az állat súlyos égési sérüléseket szenvedett.

 

 

 

 

 




Korábban mi is beszámoltunk arról a hős nagymamáról, aki egy ausztráliai lángoló erdőből mentett ki egy megégett koalát.

Halált megvető bátorsággal rohant be a tűzbe, levette a pólóját és abba csavarta be a súlyos égési sérüléseket szenvedett állatot, amit egyik unokájáról nevezett el.

„Félelmetes volt látni, ahogy próbál menekülni a lángok elől. Olyan védtelennek tűnt, ahogy futott. Tudtam, hogy be kell takarnom valamivel, ezért ahogy odarohantam hozzá, levettem a felsőmet és becsavartam vele. Próbáltam minél előbb kimenteni a tűzből, mert nagyon nagy volt ott a forróság. Ijesztő volt” – nyilatkozta később Toni Doherty, aki később meg is látogatta a kórházba került koalát.

Az állatnak, amit Lewisnak neveztek el, nagyon súlyos sérülései voltak. A végtagjai és a mancsai teljesen megégtek, de voltak égési sérülései a hasán, a mellkasán és az orrán is.

Egy ideig úgy tűnt, van esélye a gyógyulásra, sajnos azonban nem így történt.

Nem sokkal a mentés után ugyanis elpusztult – írja a BBC.

A koala tűzvész esetén különösen nagy veszélyben van, mert a természetes ösztöne arra készteti, hogy másszon fel a fák tetejére, ahol a legnagyobb a hőség. A mostaniban rengeteg példány pusztulhatott el, az ott élő populáció 80 százaléka.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?