Állat, Belföld

Bőröndbe zárva dobták ki a beteg kutyakölyköt Kiskundorozsmán

Frici életéért még most is küzdenek a Tappancs Tanyán.

 

 

 

 

 




Nagyon szomorú esetről számolt be a Délmagyar. Egy kutyáját sétáltató férfi bőröndbe zárt kölyökkutyára talált Kiskundorozsmán.

„A kidobott állatot egy állatvédő alapítvány vette gondozásba, és azonnal kiderült, súlyos betegséggel küzd” – írja a lap.

A kutya szervezetét a Parvo nevű vírus támadta meg.

A Parvo vírusos bélgyulladás rendszerint a kölyökkutyákat támadja meg. A korai vakcinázással a legtöbb esetben el lehet kerülni a megbetegedést, ám sok gazdi nem költ ilyesmire.

Ennek a súlyos betegségnek a tünetei közé tartozik a hányás, a véres hasmenés, a súlycsökkenés. „A fertőzés beteg kutyákkal, vagy azok bélsarával történő érintkezés útján terjed (ez utóbbit cipőnkkel is bevihetjük a lakásba). Lappangási ideje rövid, 2-4 nap. Az elhullást a kiszáradás vagy szívelégtelenség okozhatja. Ha időben elkezdődik a kezelés és nem fertőződik felül a kutya más kórokozóval, megelőzhető a kiszáradás, a betegség túlélhető” – írják a Felelős Állattartás oldalon.

Frici, a bőröndben talált kutya jelenleg a Tappancs Tanyán van, ahol kezelik és az életéért küzdenek. Egyelőre rosszul van. Az állatmenhelyen úgy vélik, a kutyust a betegsége miatt dobhatták utcára.

Ha Frici túléli a betegséget és felépül, befogadó családot keresnek neki.




 

Hírek Friciről, a parvós kiskutyáról 🤒… – Tappancs Állatvédő Alapítvány

Hírek Friciről, a parvós kiskutyáról 🤒 Frici tegnap délutánra újra rosszul lett. Visszatért a csúnya hasmenése, emellett nagyon levert is volt….

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?