Belföld

Az utolsó 100 milliót egyetlen ember utalta át Zentének

Ma reggel értesített mindenkit a család, Balázsék műsorában pedig többet is elárult az édesanya.

 

 

 

 




Zente édesanyja Sebestyén Balázsék reggeli műsorában árulta el, hogy az utolsó 100 millió forintot egy ember utalta át a kis Zente gyógykezelésére, ami összesen 700 millióba kerül.

Mi is megírtuk, hogy az összefogás nyomán ma reggel összegyűlt a pénz a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő másfél éves Zente gyógykezelésére.

A család egy Facebook-posztban értesített mindenkit a sikerről, Balázsék rádiós műsorában pedig elmondta, hogy egyetlen ember utalta át a számlájukra az utolsó nagy összeget, de érthetően nem akarja, hogy nyilvánosságra kerüljön a neve.

Egy 700 milliós kezelésre lenne szüksége a súlyos betegséggel küzdő kisfiúnak. Az SMA-ban, vagyis gerincvelői izomsorvadásban szenvedő gyerek csak kétéves korig kaphatja meg a Zolgensma nevű készítményt, ezért kért a család segítséget.

 

 

 

 

A Zolgensma jelenleg a világ legdrágább gyógyszere. A génterápia során az orvosok egy olyan módosított vírust juttatnak be a beteg gyerekek szervezetébe, amely pótolja a rossz vagy hiányzó SMN1 gént, és így megakadályozza az izmok elsorvadását.

A kérés sokakhoz eljutott, és kedd este a család boldogan írta ki az oldalra, hogy az összeg nagy része már megvan.

Most pedig összegyűlt a teljes összeg, erről a család egy Facebook-posztban értesített mindenkit.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?