Celeb / Híresség

A Barátok közt Hoffer Misije volt – Agyvérzése után teljesen új életet kezdett

Halász Gábor három évvel ezelőtt kapott stroke-ot, azóta másként éli az életét.

 

 




 

Halász Gábor az 1998 októberében indult Barátok közt című sorozatban ismerte meg az ország. Az induló csapat tagja volt, 2002-ig alakította Hoffer Misit. Amikor 2006-ban egy Zala megyei település, Kiskutas polgármestere lett, a bulvárt kizárta az életből. Csak azért állt ismét nyilvánosság elé, hogy felhívja a figyelmet a stroke tüneteire, elmesélje, hogy miután 2016 augusztusában agyvérzést kapott, hogyan sikerült felépülnie.

Sportos életet élt, odafigyelt magára, káros szenvedélyektől mentesen élt, amikor három évvel ezelőtt egy balatoni borfesztiválon agytörzsi stroke-ot kapott és lebénult a fél oldalára, beszélni sem tudott. Újra meg kellett tanulnia beszélni és járni, később biciklizni és úszni. A zaol.hu hírportálnak azt mesélte, november lett, mire a rehabilitációs intézetben újra megtanulta az alap dolgokat, és egy évre volt szüksége a teljes felépüléshez, most pedig teljesen más életet él, mint a stroke előtt.




halasz-gabor

– 2017 februárjában történt, már három kilométert le tudtam úszni, és ekkor kezdtem el újra futni. Amit most már tudok, a stroke előtt mindent túl akartam szárnyalni, mindenkinek megfelelni, évtizedekig túlhajtottam magam, mert soha nem tudtam megnyugodni. Most már én vagyok a fontos. Tudok lemondani dolgokról, nemet mondani szituációkra. Úgy is fogalmazhatnék: az én időmnek én lettem a kapitánya – mesélte.

A 47 éves Halász Gábor aktívan részt vesz a Strokeinfó Alapítvány munkájában, többek között azzal is, hogy elmeséli másoknak a saját történetét. 2018-ban az alapító Sarkadi Gabriellával elhatározták, hogy az alapítvány átköltözik Kiskutasra, ahol Halász Gábor a polgármester.

– Később a miniszterelnökség is mellénk állt és Gulyás Gergely miniszter, aki maga is támogatja a stroke-rehabilitációs központ létrehozását Kiskutason – árulta el a lapnak a 47 éves polgármester.




Augusztus 17-én a hagyományos Kiskutas Napján egészségnapot is tartanak, amin a Strokeinfó Alapítvány és a Zala Megyei Kórház közreműködésével előadásokat hallhatnak az érdeklődők.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?