Belföld

Már 175 ezer aláíró követeli a kutyáját különös kegyetlenséggel kivégző nő legszigorúbb büntetését

A nemrég elindított petíció készítői azt mondják, gondoskodni fognak róla, hogy az aláírások ne vesszenek kárba.

 

 

 

 

Mint azt megírtuk, petíció indult a kutyáját különös kegyetlenséggel kivégző, 68 éves balotaszállási nő ellen. A lehető legszigorúbb büntetés kiszabását kérik az aláírók.

A petíció elindítóinak tájékoztatása szerint eddig már több mint 175.000 aláírás gyűlt össze. Azt ígérik, hogy gondoskodni fognak róla, hogy az aláírások ne vesszenek kárba.

A felháborodást kiváltó asszony az autója lökhárítójához kötve kínozta halálra kutyáját, mert így akarta megbüntetni. Egy arra járó férfi próbált az állat védelmére kelni, és videóra is felvette a brutális kegyetlenkedést. A kihívott rendőrök már nem tudtak segíteni, a megkínzott eb elpusztult.

 

 

 

 

A felháborodást követően indult útjára az aláírásgyűjtés, melyben azt követelik:

„Én, mint jóérzésű állampolgár, a Büntető Törvénykönyv állatkínzásról szóló 244. § alapján követelem az elkövetővel szemben a legsúlyosabb kiszabható büntetés, azaz a HÁROM ÉV SZABADSÁGVESZTÉS azonnali, felfüggesztés nélküli alkalmazását, valamint az ügy gyorsított eljárásban történő tárgyalását!”

A botrány után a nő eltűnt a tanyájáról. A háza állítólag üresen áll, a lincseléstől tarthat, ezért nem mutatkozik a lapok szerint.

Az állatkínzásért járó, súlyosabb büntetést követelnek ellenzéki pártok és a Fidelitas is. A Jobbik évek óta hiába nyújt be törvénymódosítást a szigorúbb büntetésért, a Fidesz eddig nem támogatta. A kormánypárt most azt közölte, készek megvitatni ifjúsági tagozatuk javaslatát – számolt be az RTL Híradó.

A Híradó azt is említi, hogy sokszor a büntetési tétel nem tartja vissza az állatkínzókat, és gyakori, hogy a büntetést nem hajtják végre, hanem felfüggesztettet szabadságvesztést kap az elkövető.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója 



 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?