Hírek

Meghalt két kisbaba, akiket apjuk a forró autóban felejtett közel fél napra, amíg ő dolgozott

Borzasztó tragédia: a 11 hónapos ikreknek esélyük sem volt túlélni.

 

 

 

 

Meghalt két kisbaba, miután az édesapjuk az autóban felejtette őket a 30 fokos hőségben, és már későn kapott észbe – számolt be róla a New York Times.

Az eset New Yorkban, Bronx városrészben történt. A 39 éves férfi egy ezüst színű Honda Accorddal ment dolgozni a James J. Peters Orvosi Központba, és magával vitte 11 hónapos ikergyermekeit is.

A kicsiket azonban a kocsiban felejtette, amikor órákra bement dolgozni az épületbe. Ez végzetes hibának bizonyult, ugyanis a városban egész héten kánikula tombolt, így a két baba a felhevült autó hátsó ülésén ragadt, valószínűleg pokoli melegben.

Az apa csak azután vette észre, hogy gyerekei még az autójában vannak, amikor elment a munkahelyéről és már egy kisebb utat is megtett. Azonnal megállt, kiugrott a kocsiból és ordítani kezdett. A kétségbeesett kiáltozását meghallotta egy járókelő, aki értesítette a rendőrséget. A telefonos bejelentés során már jelezte a hatóságnak, hogy szerinte a kocsiban lévő kisgyerekek nem lélegeznek.

 

 

 

 

Végül a kiérkező rendőrök is csak a halál beálltát tudták megállapítani. A két kis áldozatot Mariza és Phoenix Rodrigueznek hívták. Apjukat őrizetbe vették és kihallgatták.

A New York Times szerint az Egyesült Államokban évente átlagosan 38 gyerek hal meg azért, mert a kocsiban hagyják őket a melegben.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?