Érdekes

Nem is sejtetted, mi mindenre jó WD-40! Mutatunk 18 meglepő felhasználási módot.

Nagyon sokaknál mindig van otthon egy flakon WD-40, amit egy adott dologra régóta beváltan használnak. De talán még ők sem tudják, hogy mennyi egyéb lehetőség rejlik benne. A cikk végére te is rá fogsz jönni, hogy a WD-40 a háztartási feladatokban a legnagyobb segítséged.

 

 

 

 

 

 
Figyelem! A WD-40 nagyon gyúlékony, és lenyelve mérgező. Csakis jól szellőző helyiségben használd.


A síléc és a gitárhúrok tisztításához és kenéséhez: A hangszereknél és a sífelszerelésnél nagyon fontos a rendszeres tisztítás, kenés és a korrózió megelőzése. Erre a célra is tökéletes a WD-40, amit minden használat után alkalmazz.


Wc-tisztításhoz: A WD-40-ben található oldószerek a wc-kagylóban minden szennyeződést feloldanak. Fújd vele körbe a kagylót, hagyd hatni 1 percig, majd dörzsöld át wc-kefével.


Bőrbútor tisztításához: Egy másik kevésbé ismert hatása a WD-40-nek, hogy folyamatosan jó kondícióban tarthatjuk vele a bőrbútorokat. Összetevői behatolnak a bőrbe, kenik és védik azt. Fújd rá a bútorra, és puha ruhával töröld át.

 

 

 
 

 

 


Tábla tisztításához és felújításához: A WD-40 ebben a legnagyobb segítséged lehet. Fújd rá a táblára, egy ruhával töröld át, és a tábla úgy fog kinézni, mintha még soha nem használták volna.


Rúzsnyomok eltávolításához ruháról: A rúzs és más smink okozta foltok ellen is bevetheted a WD-40-et. Fújd közvetlenül a foltra, hagyd hatni néhány percig, majd mosd ki a ruhát.


Filcnyomok eltávolításához a falról és a ruháról: A filccel, tollal, ceruzával húzott vonalakat egyszerűen eltávolíthatod a WD-40-nel. Csak fújd a falra vagy a ruhára, és töröld le. De csak olyan falon alkalmazd, ami fényes festékkel van lefestve, ugyanis a WD-40-ben lévő olaj a matt festéken foltot hagyhat.

A grill megtisztításához: Fújd be a grillt alaposan WD-40-nel, hagyd, hogy néhány percig tegye a dolgát, majd dörzsöld le a maradék szennyeződést. Ezt a műveletet csakis hideg grillsütőn végezd!


Ragasztószalag eltávolításához bármilyen felületről: Ha nem tudod lehúzni a ragasztószalagot, ne ess pánikba. Fújj rá WD-40-et, majd egy perc után próbáld meg újra.


Beragadt cipzárra: A WD-40 segít, hogy a cipzár könnyen működjön. Fújd rá, és próbáld meg egyenletesen eloszlatni rajta.

 

 

 

 

 

 

 

 


Darázsfészek ellen: Fújj WD-40-et a kis zúgokba és repedésekbe, ahol a darazsak előszeretettel telepednek meg. Ezzel megelőzheted, hogy fészket építsenek a ház környékén.

Egymásba ragadt poharak szétválasztásához


A fürdőszobai tükör bepárásodása ellen: A WD-40 a legjobb szer, amivel megelőzheted, hogy a tükör bepárásodjon. Csak fújd be vele, és törölgesd át papírtörlővel. Hatása akár 1 hónapig is tarthat.


Rágó kiszedéséhez: Ha a rágó véletlenül a szőnyegbe ragad, könnyen leválaszthatod róla a WD-40-nel.


Cipő vízállóvá tételéhez: A WD-40 nem csak vízálló réteggel vonja be a cipőt, de attól is megóvja, hogy télen foltos legyen a sótól.

 

 

 
 

 

 


Matricák leszedéséhez: Fújd a matricára a WD-40-et, és hagyd rajta 5-10 percig. Szivaccsal ezután könnyen le tudod dörzsölni.


Olló javításához: Az olló sokkal könnyebben fog működni, ha időnként WD-40-et fújsz rá.


Ujjra szorult gyűrű leszedéséhez: Fújd be a gyűrűt WD-40-nel, hogy könnyedén lecsusszanjon az ujjadról. Utána alaposan moss kezet.

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?