Egészségügyi ötletek, Életmód, Érdekes

8 döbbenetes ok, hogy ne igyunk kólát mindennap

Számos friss tanulmány kimutatta, hogy a mindennapi kólafogyasztóknak a tápérték bevitelét rombolja, anélkül, hogy észrevennék. A Toppont felsorolja azokat a legmeggyőzőbb okokat, hogy miért tartózkodjunk a napi kólafogyasztástól.

 

 

 

1) Vitaminhiány


A kólában található foszforsav és koffein, vizelethajtó hatású, miután megittuk elkezdi a szervezetből kimosni a tápanyagokat és vitaminokat mindösszesen 60 perc alatt. Így kezdődik a vitaminhiányos állapot.

2) Fogászati problémák


A Coca Cola magas savtartalmú és cukortartalmú, így károsítja a fogzománcot és az üregeket. Ha a vitaminhiány következtében kevés kalciumot visz be az ember, akkor a fogak kívül és belül is elrothadnak. És ez nem tart sokáig.

3) Szorongás


Az alváshiány mellett a szorongás a mellékhatása a koffeinfogyasztásnak. Mindegyik kólában ugyanolyan mennyiségű koffein van, mint egy csésze erős kávéban. Azt is bizonyították, hogy nagyon addiktív, szóval, ha csökkentik az adagot, akkor fejfájást, ingerlékenységet, fáradtságot vagy akár depressziót is tapasztalhat a fogyasztó.

4) Elhízás


Amikor extra súlyról beszélünk, akkor nem annyira arról van szó, hogy hogy nézel ki, hanem arról, hogy hogyan érzed magad. A túlsúly nem önmagában jelent problémát, hanem növeli az immunrendszer nyomását, a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, az ízületek és csontok nyomását, amelyeket a kalcium hiánya már gyengített.

5) Bőrproblémák


A mindennapi kólafogyasztás olyan hatással van a bőrünkre, mint a dohányzás. A Cola fogyasztása gyulladásos hatást gyakorol a szervezetre a magas cukorszint miatt. Dehidratálja a bőrt, kiemelve a finom vonalak és ráncok megjelenését. Ez felgyorsítja a bőr öregedését és megereszkedetté teszi. Ez is fokozza az ekcémát vagy a nagyon száraz viszkető, gyulladt bőrt és az aknét.

6) Szív- és érrendszeri problémák


A növekvő rossz koleszterin szint növeli a szívroham esélyeit. Ha csak 1 doboz kólát iszol naponta, avval már is növeled a magas vérnyomás esélyét. Azok a nők, akik ilyen mennyiségű Coca Colát fogyasztanak naponta, azoknál nagyobb valószínűséggel alakul ki 2-es típusú cukorbetegség. Biztos vagy benne, hogy megéri?

7) Daganat kockázata


Nem azt mondjuk, hogy rákos leszel, ha mindennap iszol kólát. De a benzol molekulák nagyobb mennyiségben vannak jelen a kólában és a műanyag palackban. Az orvosok azt javasolják, hogy heti egy adag kólára legyen lecsökkentve a fogyasztás a rák kockázatának csökkentése céljából.

8) Veseelégtelenség


Ha azt gondolod, hogy a kóla diétás verziójának a választása biztonságosabb, akkor csalódást kell okoznunk. A Zéró kóla valószínűleg egyáltalán nem tartalmaz cukrot. Ehelyett olyan mesterséges édesítőket tartalmaz, amelyek túlságosan egészségtelenek a vesék számára. Különösen, ha nap, mint nap a rabja vagy.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?