Belföld, Hírek

Azonnali, 50 százalékos béremelést követelnek a tűzoltók

A szakszervezet szerint már 2018 ősze óta hitegetik őket a fizetésemeléssel, de azóta sem érkezett semmi biztató bejelentés.

 

 

Nagy várakozás előzte meg a kollégák körében a május hónapra előzetesen bejelentett Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) ülését — kezdi szerdán, az MTI-hez eljuttatott közleményét a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete.

Mint írják: minden rendvédelmi dolgozó pozitív bejelentést várt a minisztérium részéről, hiszen




2018 ősze óta, több alkalommal “biztatta” a minisztérium a kollégákat, hogy legyenek türelmesek, ne szereljenek le, lesz béremelés és a rendvédelmi életpálya tovább folytatódik. A május 31-én megtartott BÉT ülésen viszon semmilyen biztató bejelentés NEM hangzott el,

ha csak azt nem tekintjük annak, hogy tisztában vannak vele, hogy nagy baj van a szférában. A minisztérium további türelmet kértek a dolgozóktól és ismételten kérték a szakszervezeteket, hogy próbálják meg nyugtatni az állományt.

Azt is megemlítik, hogy a napokban több hírportálon jelentek meg olyan cikkek, amik kormány közeli információkra hivatkozva, egy esetleges bérfejlesztésről szólnak. Az érdekvédők azonban a 2020-as költségvetés tervezetében erre semmilyen nyomot nem találtak.

 

 

 

 

 

 

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete azonnali és legalább 50 százalékos béremelést tart szükségesnek a rendvédelmi szférában.

A szakszervezet többek között azért kéri ezt, mert csak így állítható meg, a soha nem látott mértékre emelkedett fluktuáció és létszámhiány, ami már a biztonságos működést is veszélyezteti időnként

– írják a közleményükben.

Nemrég beszámoltunk arról is, hogy a rendőrök szakszervezete is azonnali, 50 százalékos béremelést követel, mivel

túl alacsony a rendőrök fizetése, ezért egyre többen mondanak fel és választanak más munkát.

Tavaly kétezren hagyták el a pályát, többen, mint korábban bármikor.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?