Belföld, Hírek

Kibírhatatlan kánikula közeleg: akár 37 fok is lehet

Péntekre már az egész országra másodfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt.

 

 

 

 

Elképesztő hőség vár ránk a hétvégén, a hét folyamán ugyanis fokozatosan kúszik feljebb a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szerdán túlnyomóan napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék az ország legnagyobb részén nem lesz, de délután, este északkeleten, valamint az Alpokalján előfordulhat néhol zápor, zivatar. A délkeleti szél több helyen megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 16, 21 fok között alakul, de északkeleten a völgyekben néhol 12, 14 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 34 fok között valószínű.

Csütörtöktől viszont beköszönt az igazi kánikula: napos, nagyrészt derült időre számíthatunk aznap, kis területen lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés és legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki északon. A déli, délkeleti szelet többfelé élénk, nyugaton néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre már az egész országra figyelmeztetést adott ki a hőség miatt: Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád megyékre elsőfokú figyelmeztetés, míg az ország összes többi megyéjében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

 

 

 

 

 

 

 

Péntekre viszont már az egész országban másodfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt.

A hét vége felé már egyre magasabban tetőzik majd a hőmérséklet, pénteken legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között valószínű. Az ég is többnyire derült vagy gyengén felhős lesz, csapadék nem várható és a légmozgás is mérsékelt marad.

Szombaton szintén napos idő lesz kevés gomolyfelhővel és csapadék sem várható. A déli, délkeleti szelet viszont többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 37 fok között várható.

Vasárnap a napsütés mellett elsősorban nyugaton és északon erősödő gomolyfelhő-képződés várható, és főként arrafelé délutántól szórványosan zápor, zivatar valószínű. A Dunántúlon a szél északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként megerősödik, másutt csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 32 és 36 fok között, északnyugaton 30 fok körül alakul.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?