Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Faltörés és ordibálás: folytatódik a botrány Bíró Icánál – Egymilliós kárt okozott a Metál Lady

Újra áll a bál Bíró Ica (63) lakásánál. A Metal Lady kedd hajnalban arra ébredt, hogy egykori lakásának a falát áttörték.

 

 

 
 

– Arra ébredtem, hogy döng az egész ház. Hirtelen azt se tudtam, mi történik, arra lettem figyelmes, hogy a lakásomban idegen emberek vannak. Rögtön próbáltam felvételeket készíteni, erre az egyik munkás durván megfenyegetett – mondta lapunknak Bíró, aki rendőrt hívott, ám a járőrök – mondván, polgári peres eljárásról van szó – nem tudtak segíteni.

Mint megírtuk, Bíró Ica nem tudott megegyezni a lakás új tulajdonosával, s a vita odáig fajult, hogy kedd reggel az új tulajdonos utasítására néhány munkás megjelent hozzájárulás és építési engedély nélkül, ráadásul nem egyeztetett időben, majd bontani kezdték a lakások közötti falat.

– Most arra várok, hogy felhúzzák a 30 centivel beljebb építendő falat, mert addig nem merek mozdulni sem, amíg idegenek vannak itt, akik átjárhatnak a lakásomba. Tragédia, hogy itt bármit megtehetnek az emberrel. Ilyen sehol nincs, hogy úgy kezdenek el falat bontani, hogy nem kértek engedélyt sem tőlem, sem a hivataltól – mesélte zaklatottan Bíró.

Az egykori fitneszszakértőt többen is segítik: lapunknak Bagoly Tamás, az International Roma Rights Centre alelnöke, aki jogi ügyekben segíti Bírót, elmondta, hogy a lakás tulajdonosa köteles lett volna engedélyt kérni Bírótól.

Faltörésre ébredt Bíró Ica /Fotó: Varga Imre

 

 

 

 

– Az ügyemben túl sok az embertelen húzás, most összeomlottam, de valahogy túlélem, győzni fog az igazság. Az ügyeim még mindig a bíróság előtt vannak, ha itthon nem kapok jogorvoslatot, az igazságomért, ha kell, külföldre megyek! A megmaradt lakásomat pedig elengedtem. Szeretném eladni, hogy tovább tudjak lépni, és elfelejthessem mint devizakárosult ezt a rengeteg szenvedést – mondta a könnyeivel küzdve Ica.

Egymilliós kárt okozott

Bíró Ica problémája abból ered, hogy két lakásból nyitotta össze az egykori szépségstúdióját, amelynek egyik ingatlanrészét korábbi devizahitele miatt elbukta, és elárverezték. A Blikk megszólaltatta az új tulajdonos jogi képviselőjét.

– Ügyfelem nemhogy betört volna, hanem a saját tulajdonában lévő lakásában a Bíró Ica által korábban jogszerűtlenül máshová helyezett falat, amit maga a Metal Lady bontott le, visszaépítette a helyrajz szerinti eredeti helyére – magyarázta dr. Pikali Petra, az árverési vevő ügyvédje.

Ica szerint jogtalanul építik fel a két lakás közti falat

 

 
 

 

– Ügyfelem értesítette a rendőrséget reggel, hogy balhé várható, valamint már reggel nyolc órakor a helyszínen volt a ház közös képviselője. Megállapította, hogy a jogszabályoknak megfelelően járunk el. Ugyanezt tették a Bíró Ica által a helyszínre hívott XII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai is. Ügyfelemnek egyébként kárt okozott az énekesnő, ugyanis a mostani helyreállítás közel egymillió forintjába kerül.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?