Celeb / Híresség

Dopeman a Nike plus-size próbababájáról: ‘A túlsúly reklámozása ugyanolyan helytelen, mint a környezetszennyezés’

A rapper Facebookon fejtette ki a véleményét az új kollekcióról, közel 500-an kommenteltek a posztjára.

 

 

 

Korábban mi is írtunk a Nike újításáról: plus-size próbababákat állítottak ki egy londoni üzletükben, azzal a szlogennel, hogy a sport mindenkié. Erre reagált most Dopeman Facebook-posztban, méghozzá nem éppen pozitív felhanggal.

A rapper azt írta: bár a Nike az egyik kedvenc márkája, de ez az újdonság „kifejezetten rémisztő” számára. Szerinte a túlsúlyosság „nem bűn, hanem javítható és helyrehozható hiba”, az pedig, hogy egy sportruházat gyártó így akar plusz vevőket szerezni, alantas és visszataszító üzletpolitika. Ennek értelmében a Nike a kapitalizmus leggonoszabb formájában nyilvánult meg.

A túlsúly reklámozása ugyanolyan helytelen, mint a környezetszennyezés

– jelentette ki.

 

 

 

 

 

 

„Nem azt mondom, hogy Superman és Supergirl alakúak legyenek a próbababák, megteszi a teljesen átlagos külsejű is, viszont ez a zabálj, dagadt, aztán öltözz be futónőnek, elfogadhatatlan. Olyan, mintha egy orvos azt mondaná, légy beteg nyugodtan, van rá gyógyszer. Azért, mert föl mered venni, még nem áll majd jól. A gyerekeink jövője a tét”

– zárta a posztot, amit persze rengetegen kommentáltak is. Szinte csak olyanok, akik nem értettek vele egyet:

„Szerintem nagy bajok vannak a fejben, ha valaki azt gondolja, hogy egy sportruházatot gyártó cég a túlsúlyt támogatja, reklámozza. Itt arról van szó, hogy felismerték azt, hogy a fogyni vágyók is szeretnének sportolni, amihez nyilván fel kell öltözni… Amikor kövér voltál, gondolom, te sem az s-es trikóba és nadrágba gyömöszölted bele magad edzéshez.. Én bírlak nagyon, de ez a poszt most mellé ment.”

„Ja, mert ha egy molett sportolni szeretne, mert belátta, hogy szükséges, akkor jó lesz neki a kinyúlt póló is, nehogy már profi cuccot vehessen…”

„Te bántod az embereket. Pont te, akinek van beteg és sérült a családjában. Tudod te, hogy valaki miért kövér? Nem… Akkor nincs jogod ítélkezni. Azt hiszem, te vagy az egyik ember, akinek csendbe kellene maradni és nem ítélkezni.”

 

 

 

 

 

 

 

„Úgy érzem, a Nike ezzel abszolút nem köpte szembe magát. Nem hinném, hogy ezzel alantas üzletpolitikát folytatna, csupán felismerték a piaci rést. Más oldalról megközelítve éppen így akarják a túlsúlyos embereket motiválni, hogy cimbora, rajtunk nem múlik, már cuccod is van a fogyáshoz, elég a kifogásokból.”

Lakatos Márk, aki éppen a napokban jött ki a pozitív testképért küzdő fotóprojektjével, Instagramon reagált Dopeman véleményére:

Nektek mi a véleményetek?

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?