Autó

Telefonnal vette, ahogy 260 km/órával hasít közúton, aztán csatt

Valahogy az ilyen videóknak mindig ez a vége. Te soha ne csinálj hasonlót, még akkor sem, ha betartod a sebességhatárokat.

 

 

 

Egy észt férfi nagyon meg akarta örökíteni, hogy az általa vezetett Lexus LS460 bizony képes arra, hogy 260 km/órával száguldjanak vele, de az egyenletből több dolgot is kifelejtett.

Az egyik az, hogy nem vitte el egy zárt pályára, hogy biztonságosan lemérhesse a végsebességet. A másik pedig, hogy miközben lemezig nyomta a gázt, az egyik kezét a telefon foglalta le, a kormány helyett. Talán ha két kézzel fogja azt a nyomorult kormányt, akkor még korrigálhatta volna a megcsúszást, de nem, emberünk még akkor is csak a mobilt markolta, amikor már az árokban volt. Mondjuk így legalább a telefon biztosan megúszta, csak a kocsi ment gallyra.

 




 


A 380 lóerő és 490 Nm nyomaték nem gyerekjáték, főleg akkor nem, ha egy kéttonnás, 13 éves limuzinról beszélünk.

A Lexus sofőrje csodával határos módon karcolásokkal megúszta a balesetet, azonban év elején Szigetszentmiklós környékén nem voltak ilyen szerencsések.

 

 

A Mercedes S-osztály sofőrje egy körforgalomban elvesztette a jármű felett az irányítást, a gépkocsi többször megpördült, majd az út melletti árokba csapódott. A Mercedes vezetője megpróbálta elérni a 200 km/órát, amit barátja élő Facebook-videóban közvetített (a videót azóta törölték a közösségi oldalról), de ez már nem sikerült nekik. A baleset következtében a sofőr beszorult az autó alá és a helyszínen meghalt.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?