Celeb / Híresség, Igaz történetek

Hajléktalanból lett milliárdos az énekes – 2 és fél évig élt az utcán Ed Sheeran

Ed Sheeran nem egy csapásra lett világsztár – nehéz élete volt az énekesnek.

 

 

 

 

Ed Sheeran a 2010-es évek egyik legragyogóbb csillaga a zeneipar egén. Minden száma azonnal sláger lesz, a Perfect, a Shape Of You, a Galway Girl, A Thinking Out Loud és az A-Team is elmaradhatatlanok a bulik slágerlistáin. Készített már közös dalt Taylor Swifttel, Beyoncéval, Eminemmel, Macklemore-ral és a The Weeknddel is, az egyik legfiatalabb milliárdos, akit még Erzsébet királynő is kitüntetett. Ez azonban nem mindig volt így.Hajléktalanból lett szupersztár

Mielőtt pénz és csillogás kísérte volna az útján, komoly mélységeket kellett megtapasztalnia a sztárnak. Az életrajzi könyvéből, A Visual Journey-ből – azaz a Látható utazásból – az is kiderül, hogy két és fél éven át hajléktalan volt. Így mesélt erről a nehéz periódusáról a memoárjában:

– Van egy boltív a Buckingham-palota külső részén, ahol egy fűtéscső kivezetése található. Rengeteg éjszakát vészeltem át ott. 2008 nagy részében nem volt hova mennem, majd 2009-ben és 2010-ben is hajléktalanként tengettem a napjaim. Valahogy mindig megoldottam. Tudtam, hol találhatok egy ágynak valót, és találtam olyan embereket, akik hagyták, hogy a padlójukon töltsem az éjszakát. A közvetlenségem segített. Az ivás is segített.

 

 

 
 

 

– Sokszor aludtam a vonaton és a metrón is. Leszálltam, énekelgettem hajnal 5-ig, aztán, amikor kinyitott az állomás, felszálltam egy járműre, és délig aludtam. Aztán megint éneklés, és vissza a metróra. Nem volt olyan rossz. Ott írtam meg a Homeless – Hajléktalan – című dalomat is. „A mai nem egy hajléktalan éj, csupán egy otthonnal kevesebb, mint szeretném” – a dalban is ez állt – írta a könyvben.

2010-ben feltöltött az internetre egy videót magáról, a rapper Example-nek pedig annyira megtetszett a zenéje, hogy elhívta magával turnézni. Az igazi áttörés azonban 2011-ben jött, amikor a turnén megszerzett pénzéből kiadott egy kislemezt, ami lemezszerződés és hátszél nélkül is annyi rajongót szerzett, hogy a lemez második lett az iTunes listáján, és az első héten több mint hétezer példány kelt el belőle. Ekkor karolta fel az Asylum Records lemezkiadó, akik szerződést ajánlottak neki.

ed-sheeran-hajlektalan-nagy

Ed Sheeran egyre csak tört fel, a története pedig tündérmesei véget ért: a csóró srácból, aki a Buckingham-palota fűtéscsöve mellett aludt, egy elismert énekes lett, akit 2012-ben még Erzsébet királynő is kitüntetett, sőt, ő játszhatott az uralkodásának hatvanadik évfordulóján.

 

 

 
 


Idén ő lesz a Sziget Fesztivál headlinere is, és ő az első híresség, akinek a kedvéért át kellett alakítani a színpadot, ugyanis akkora volt az érdeklődés, hogy néhány órán belül elfogytak a jegyek a koncertjére – a változtatással pedig újabb kétezer helyet tudtak felszabadítani a szervezők.

 

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?