Egyéb

Botrány az Ázsia Expressz forgatásán: rátámadtak a szereplőkre!

Kandy — Nem forognak a kamerák, egy hete áll az Ázsia Expressz 2. forgatása Srí Lankán – tudta meg a Blikk.

 

 

 

A TV2 készülő, Demcsák Zsuzsa, Janicsák Veca, Gáspár Evelin, Hódi Pamela vagy éppen a Liu testvérek nevével fémjelzett utazós realityjében egy viccesnek szánt feladat akkora botrányt okozott a szigetországban, hogy Bereczki Krisztiánra és Bohos Kornélra üvöltve támadtak a rendőrt is hívó helyiek.

Kisebb tüntetés is kialakult a hotel előtt, ahol a stáb lakott, majd a rendőrség segítségével a hangadók töröltették a felvételeket, később pedig a forgatási engedélyt is megvonták a csapattól.

 

 




 

A licenctulajdonos belga Eccholine által kitalált feladatban a két testépítőnek fel kellett öltenie a helyi, hagyományos esküvői ruhát, a nilamét és az osarit, ám ezzel nem várt botrányt okoztak. A mélyen vallásos helyiek szerint a forgatócsoport ezzel a vallásukba és a kultúrájukba gázolt. A magyar stáb – a helyzet komolyságát érzékelve – azonnal leállította a küldetést, levetette a szereplőkkel a ruhákat, biztonságba helyezte őket, s azonnali tájékoztatást kért a belga cégtől, ám az ekkorra összeverődött, néhány tucatnyi helybéli miatt Krisztiánék meleg pillanatokat éltek át.

– Bennem volt, hogy ha ütni kell, akkor nincs mese, odaállok, de azért be kell vallanom, hogy eléggé megijedtem – mesélte a balhé másnapján Bereczki Krisztián. 

 

 





 

A botrány lecsillapodása után a fiúk már tudtak mosolyogni, ám arról fogalmuk sem lehetett, hosszú, tétlen időszak kezdődik. Bár úgy tűnt, hogy a stáb és a helyiek a felvételek törlése után békét kötöttek, a Srí Lanka-i médiavisszhang akkora volt, hogy hivatalos vizsgálat indult az ügyben. A Sri Lanka Mirrornak nyilatkozó hangadók szerint országukban nem utazós reality készült, hanem melegesküvőn forgattak, amely azért nem játék, mert az államban a melegeket három év börtönnel büntetik. A játékosok gyakorlatilag kényszerpihenőre ítéltettek, alig hagyhatták el szállásukat, így – amellett, hogy a vizsgálat lezárultáig az Eccholine nem forgathatott – a magyar szereplők turistaként sem nézhettek körül Srí Lankán.

– Nem tudtuk, hogy ekkora probléma lesz a ruha felöltéséből, pedig volt bennem rossz érzés – fogalmazott Bohos Kornél. – Odahaza még farsangi buliban sem veszek fel női ruhát, kényelmetlenül érzem magam benne, de szeretjük a műsort, így vállaltuk a feladatot.

 

 

 

 

 

A TV2 információi szerint a műsor felvételei a tervezettnél előbb folytatódnak a következő helyszínen, Indiában.

– Nemzetközi formátum lévén, a műsorban megjelenő feladatokat minden ország bevett forgatókönyv alapján hajtja végre. Az említett küldetést más nemzetek korábban többször gond nélkül teljesítették, ezért is érte váratlanul a magyar stábot a helyiek reakciója. A szereplőket tájékoztattuk a kialakult helyzetről, akik néhány nap kényszerpihenő után már Indiában folytatják életük nagy kalandját. Az esemény hatására pedig a további küldetéseket is felülvizsgáltuk – tájékoztatott a TV2 sajtóosztálya.

Mozgalmas volt az első évad is

A 2017-es sorozatban hasonló balhéval nem kellett szembesülnie a stábnak, ám akkor sem volt izgalommentes a forgatás. Cseke Katinka egy bárddal félig levágta az egyik ujját, egy stábtag pedig minimális sérüléseket szenvedett, amikor elütötte egy autó. A legnagyobb vihart azonban a főnyeremény kavarta: a győztes párosból Berki Krisztián állítólag részt ígért több játékostársának, akik utólag perrel fenyegették, mert nem fizetett.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?