Életmód

21 furcsa dolog, amit a repülőtereken koboztak el az utasoktól

Egy repülőtérre érkezve általában mindannyian jól megválogatjuk a magunkkal vitt csomagjainkat, még arra is gondosan ügyelve például, hogy a megengedett határérték alatt legyen a kézipoggyászunkban tárolt folyadék. Legalábbis a legtöbben így csináljuk, ám akadnak olyanok, akik úgy tekintenek a repülőterek fokozott biztonsági előírásaira, mintha csak a bolhapiacra mennének vasárnap délelőtt. Ennek köszönhetően pedig a biztonsági szolgálatok emberei olykor egészen sokkoló furcsaságokkal találkoznak munka közben.

 

 

 

1 Ezt a házi készítésű ál-bombát a chicagói O’Hare nemzetközi repülőtér munkatársai foglalták le. Az ezt készítő férfi poénnak szánta, ám sem a biztonsági emberek, sem a helyszínre érkező tűzszerészek nem nevettek együtt a férfival.
2 Ezeket a kézigránátnak látszó szeszesitalokat a Newark Liberty Nemzetközi Repülőtéren találták egy utas kézipoggyászában. Valójában teljesen ártalmatlanok voltak: a férfi nászajándékba kapta őket a barátaitól.
3 Ezt a Rémálom az Elm utcában című film gonoszát, Freddy Krueger-t idéző kesztyűt az Atlantai Nemzetközi Repülőtér munkatársai foglalták le.



4 Ezt a régi, deaktivált töltetet egy utas poggyászában találták az Indiana állambeli Evansville repülőtéren. Kinek jut eszébe vajon repülőre ülni egy ilyennel?!
5 Számítógépházban csempészett piton – melyet a Miami Nemzetközi Repülőtér munkatársai szúrtak ki és foglaltak le.
6 A pennsylvaniai Erie Nemzetközi Repülőtér munkatársai egy macskát találtak az egyik utasuk bőröndjében – a férfi állította, hogy a macska a tudta nélkül mászott bele a táskájába. Ezt még akár el is tudnánk képzelni.
7 Ezt a pisztoly formájú bicskát a Denveri Nemzetközi Repülőtér munkatársai találták az egyik utas átmotozása közben. Nem a legokosabb dolog ilyennel repülőtérre menni.


8 Akár hiszitek, akár nem: ez egy pisztoly formájú zsebrádió. A Des Moines Nemzetközi Repülőtér munkatársai szúrták ki és kobozták el.
9 Ezt a fluoreszkáló nunchakut a San Antonio repülőtéren próbálta meg felvinni magával a gépre egy utas.
10 Ezt a sétabotnak álcázott kardot a Cleveland Hopkins Nemzetközi Repülőtéren foglalták le.
11 Egy fickó régi telefonnak álcázva próbált meg robbanószert felvinni magával a repülőgépre a Baltimore–Washington Nemzetközi Repülőtéren.

12 Bár a képen látható tárgy csak egy házilag készített elektromos kütyü volt, az átvizsgáló monitoron keresztül mégis bombának nézték a biztonsági szolgálat emberei, úgyhogy teljesen ki kellett üríteni miatta a Newark Liberty-i nemzetközi repülőteret.
13 A San Diego-i Nemzetközi Repülőtéren egy 3 millió voltos rúzsnak álcázott sokkolót foglaltak le az egyik utastól.
14 Ezt a rózsaszín gránát-formájú dinoszauruszt a Denveri Nemzetközi Repülőtér munkatársai foglalták le. Az is nagy kérdés persze, hogy miért csinál egyáltalán valaki ilyen játékot?!
15 A börtönben ennek a fickónak is lesz ideje elgondolkozni rajta, hogy miért nem jó ötlet megpróbálni koponyával díszített fejszét vinni egy repülőgépre a chicagói O’Hare nemzetközi repülőtéren.
16 Ezek a töltényeknek látszó dolgok valójában jégkocka-készítők, melyekkel pisztolygolyó formájú jeget készíthetünk az italainkba.
17 Ezt a Batman-bumeráng ihlette bokszert Baltimore–Washington Nemzetközi Repülőtér biztonsági szakemberei foglalták le.
18 Egy újabb hatástalanított robbanótöltet – ezt a Sacramento Nemzetközi Repülőtéren próbálta meg gépre vinni magával egy utas.

 

 

 

 

 

 

19 Valaki úgy gondolta, hogy a repüléstől való félelem leküzdése érdekében egy téglából készített repülőpajtit készít magának. Nem volt jó ötlet.
20 ,,Ez csak egy zseblámpa” – mondta az utas, de nem sikerült vele meghatnia a biztonsági szolgálat embereit.
21 Végezetül pedig: ezt a hatalmas ollót a Nashville-i Nemzetközi Repülőtér munkatársai találták az egyik utasuk kézipoggyászában. Merész próbálkozás, pláne annak tudatában, hogy még körömvágó ollót sem lehet felvinni egy gépre a kézipoggyászban.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?