Életmód, Érdekes

9 különleges nő, aki egyáltalán nem hasonlítható másokhoz

A világon közel 3,8 milliárd nő él, és mindegyikük teljesen egyedi, gyönyörű. Vannak azonban, akik egy kicsit még inkább különböznek a többiektől. Hogy pontosan miben és miért, az mindenkinél eltérő, ám kétség sem fér hozzá, hogy a most következő 9 nőt olyan különleges képességekkel és adottságokkal ruházta fel a természet, ami miatt össze sem hasonlíthatók másokkal.

 

 

 

1 A leghosszabb lábak

Az amerikai Lauren Williams hivatalosan is a világ leghosszabb lábainak tulajdonosa. 190 centiméteres magassága ellenére lábainak hosszúsága eléri a 124 centimétert, vagyis a testének 65%-át. Lauren röplabdázóként kereste kenyerét, míg a Guinness-rekordok bizottsága meg nem találta őt és világhírűvé nem vált. Azóta modellként dolgozik és egyáltalán nem bánja az extra hosszú lábait – kivéve talán, amikor repülőn utazik.

2 A legvékonyabb derék.

Pixee Fox – a világ legvékonyabb derekának tulajdonosa. Átalakulása előtt a lány Svédországban dolgozott, mérnökként, ám mivel mindig is modell szeretett volna lenni, ezért 125 ezer dollárt (~35 millió forint) költött rá, hogy műtéti úton 3-3 bordáját eltávolítva hivatalosan is ő legyen a világ legvékonyabb derekú nője: 35 cm a derékbősége.

3 A legnagyobb afrofrizura.


A 38 éves amerikai Aevin Dugas büszkélkedhet a világ talán leglenyűgözőbb hajkoronájával. Afrofrizurájának kerülete 132 centiméter – a lány 14 éves kora óta növeszti haját. A nagy haj nagy felelősséggel is jár: Aevinnek egy átlagos méretű sampon körülbelül 2 hajmosásra elegendő.

4 Láb nélküli futóbajnok.


Aimee Mullins egy amerikai atléta, színésznő, modell és az 1996-os atlantai paralimpiai játékok résztvevője. Egy éves korában egy veleszületett hemimélia miatt mindkét lábát térdtől lefelé amputálni kellett, ám a lányt ez sem állíthatta meg: futóbajnok lett, olyan célokat ért el az életben, ami még egy egészséges lábú embernek is becsületére válna.

5 A leghajlékonyabb nő.


A 34 éves kazahsztáni Julia Gunthel egyedülálló hajlékonysággal rendelkezik, mellyel a Guinness-rekordok könyvébe is beverekedte magát, amikor az egyébként 175 centiméter magas nő egy 50 centiméteres dobozba préselte be magát. A nő most Németországban él és a Zlata álnév mögé bújva kápráztatja az embereket.

6 A világ legerősebb nője.


Aneta Florczyk egy lengyel súlyemelőnő, aki 16 éves kora óta foglalkozik súlyemeléssel, 2000-ben pedig Európa-bajnok lett. A nőnek négyszer sikerült győzedelmeskednie a világ legerősebb nőinek tartott súlyemelő versenyen, ezzel pedig a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült.

 

 

 

 

 

 

7 A világ leghosszabb haja.


Az 58 éves kínai Xie Qiuping hajának hossza közel 6 méter. A világrekord eléréséhez a nő 13 éves kora óta nem járt fodrásznál.

8 A világ legmagasabb nője.


Az 1987-ben született kínai Sun Fang magassága egészen elképesztő: 221 centiméter. Elképesztő mérete ellenére nem sportolóként, hanem egy pénzügyi intézet élén dolgozva keresi kenyerét, bár sokat sportol szabadidejében.

9 A világ legöregebb nője.


Kane Tanaka a legidősebb élő ember a világon. A nő 1903. január 2-án született, vagyis most 115 éves, de pár napon belül már a 116. életévébe lép. Miután férjét elvesztette a második világháborúban, a nő egy boltban dolgozott 63 éves koráig, majd nyugdíjba ment. 103 éves korában rákot diagnosztizáltak nála, de az idős asszony gond nélkül leküzdötte az betegséget.

Tanaka úgy véli, hogy a hosszú élet titka a szerető család közelsége, a megfelelő táplálkozás és alvás, valamint a pozitív életszemlélet. A világ legidősebb élő embereként most sem egy ágyban fekve tölti a mindennapijait: szabadidejében kalligráfiával és versírással foglalkozik.

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?