Érdekes

Elképesztő! 11 bámulatos optikai illúzió, amelyet a természet alkotott

Lenyűgöző optikai csalódások, amelyeket maga az anyatermészet alkotott. Ilyenkor mindig rájövök, hogy mennyi kincset rejt ez a bolygó, hihetetlen, hogy ezen a Földön ennyiféle szédítő és megdöbbentő képződmény létezik, mindenféle anyagból, színben és formában. Csak remélni tudom, hogy egyszer az életben legalább az egyiket láthatom a saját szememmel! 🙂

 

 

 

 

Vízalatti vízesés? Mauritius partjainál található ez a képződmény, amely a magasból nézve egy vízalatti vízesésnek tűnik, valójában pedig csak a lerakódott hófehér homokot látjuk.

optill17

optill16

Egy expresszionista festmény? Annak tűnik, pedig valójában az előtérben kiszáradt fákat láthatunk a naplementében, a háttérben pedig Namíbia vörös homokdűnéi húzódnak.

optill15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olyan, mintha a fejünk felett hullámozna a viharos tenger, ezeknek a különös formájú és színű felhőknek köszönhetően. Szaknyelven undulatus asperatus nevezik, nagyon ritkán alakul ki és nagyon ijesztőnek tűnik. Pedig aggodalomra semmi ok: az ilyen felhőképződményeket sosem kíséri vihar vagy hurrikán.

optill14

optill13

Egy óriási természetes tükör – A Bolíviában található Salar de Uyuni a világ legnagyobb kiterjedésű és egyben legmagasabban fekvő felszíni sómezeje. Csapadékosabb időszakban néhány centiméteres vízréteg borítja, amely a területet hatalmas tükörré változtatja,

optill11

Séta a szakadék szélén – A férfi a látszat ellenére nem kockáztatja az életét. Egy folyó mellett sétál, amelynek felszíne visszatükrözi a Glen Canyon falát, amelyben a folyó halad.

optill10

Úgy tűnik, mintha a fiúk a végtelen mélységbe ugranának – A Texasban található Jákob kútja egy körülbelül 10 méter mély, 4 méter átmérőjű karsztforrás. A turisták előszeretettel ugrálnak a kristálytiszta vízbe, amelynek partján szédítő képeket lehet készíteni. És te, beleugranál, ha azt mondanák neked, hogy ugorj a kútba? 🙂

optill9

kkkk

Lenyűgöző, fának tűnő forma rajzolódik ki egy mexikói homokos sivatagban, amikor a sekély vizű folyó szintje megemelkedik, és elárasztja a területet.

optill8

 

 

 

 

 
 

 

 

 

Kőhullámok – az Arizona és Utah határán található egyedi képződmény évmilliók munkája: a homokdűnék hosszú-hosszú évek során sziklafallá alakultak a szél és esőzés hathatós segítségével.

optill7

optill6

Hegyi út – annak tűnik, pedig ez valójában a kanyargós Colorado folyó felülnézetből.

optill5

optill4

Melléknap – (Nem tudományos nevén napkutya) A melléknapokat a levegőben levő jégkristályokon megtörő fény hozza létre.

optill1

Tűzesés – A Yosemite Nemzeti Parkban (USA) februárban, alkonyatkor, mindössze két hétig a lemenő nap fénye olyan szögben érkezik, hogy a napsugarak a gránit lejtőről lezúduló vízesésre esnek, ezzel látszólag lávafolyammá változtatva a vízesést.

tizuu

tuu

 

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?