Belföld, Hírek

Bekapcsolva maradt egy mikrofon a Parlamentben: bárki hallhatta, hogy akarják elnémítani az ellenzéket

Lezsák Sándornak fogalma se volt, hogy más is hallja, mit mond.

 

 

Bekapcsolva maradt Lezsák Sándor házelnök mikrofonja, emiatt egy felvételen hallani lehetett, hogy munkatársával arról beszél, hogyan vethetnének véget a munka törvénykönyve parlamenti vitájának.

 

 

 

A felvételt a hvg.hu tette közzé.

„Nem kéne reggelig itt lenni” – mondja Lezsák munkatársa. „Nem, bár lehet, hogy ezt akarják” – válaszolta Lezsák Sándor. Lezsák Sándornak a munkatársa azt is mondta a felvétel szerint arra a kérdésre, hogy szót kell-e adni mindenkinek: mondhatja azt, hogy aki már volt, annak nem ad szót.

A beszélgetés alatt lapoznak valamit – a hvg.hu szerint a házszabályt -, a házelnök munkatársa azt mondja, az ismételt felszólalásra az elnök ad engedélyt, ezért lehet azt mondani, hogy feleslegesen ismételik magukat a felszólalók, és erre hivatkozva meg lehet tőlük vonni a szót.

A szünet után Lezsák Sándor megadta néhány képviselőnek a szót, ezután közölte, hogy meg fogja vonni a továbbiakban bármelyik képviselőtől, ha nem tér a tárgyra, ha személyeskedik, vagy ha nem hoz be új elemeket a vitába, a házszabályra vonatkozóan.

Később, amikor több képviselő is ismételt felszólalásra jelentkezett, Lezsák felolvasta a vonatkozó részt, hogy vita közben további vagy ismételt felszólalásra az ülést vezető elnök ad engedélyt, és ha az ülést vezető elnök nem adja meg a szót, a képviselő kérhetné, hogy az országgyűlés döntsön arról, hogy felszólalhat-e. De az országgyűlés határozatképtelen ezért az elnök dönt.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?